Tea time……#16

geplaatst in: verhalen | 2

Vraag:In welk land zou je het liefst willen wonen?

Ik denk dan wel graag in een land waar het altijd lekker warm is.
En dan moet ik een keuze maken welke ik ga kiezen.

Om precies te zijn in 1993 ben ik voor het eerst op vakantie geweest en dan denk je nou voor het eerst vliegen dan ga je drie uur vliegen,nee ik deed gelijk een hele lange vlucht en wel naar het geboorteland van mijn ouders Indonesië.
Het was in april en we hadden super weer af en toe een regenbui maar over het algemeen super vakantie gehad en niet alleen omdat ik met mijn moeder was,nee maar ik en mijn broer de enige twee waren die ook met onze moeder de oversteek hebben gemaakt.
Vier weken hebben we alles gezien wat we wilde zien,voelde mij erg verbonden met het land van herkomst.
Maar door het zien hoe arm en rijk met elkaar omgaan is dat ook niet waar ik mij thuis zou voelen.

In 1999 ben ik voor het de tweede keer in mijn leven gaan vliegen maar ook weer naar een super land en daar was het ook heel warm,dat was precies te zijn Amerika en in die periode hadden een dag regen en je hoorde op het nieuws dat er een orkaan in aantochdes….was zo bang dat ik niet durfte te slapen en bijna de hele nacht heb lopen spoken……daarna ben ik de komende twee jaren erna nog geweest in Amerika…..,.maar door de orkaans denk ik niet dat ik daar wil gaan wonen.

In 2001 ben ik mijn toemalige vriend mee geweest op vakantie naar zijn ouders in Marokko en toen ik daar op het vliegveld aankwam kreeg ik een déjà vu en het leek wel of ik er eerder was geweest kennen jullie dat gevoel.
Maar door de armoede daar en wat mensen wel niet doen om een beetje aan geld te komen ben ik door dat al heel erg aangeslagen..,,ben daar nog twee keer daar geweest met gemengde gevoelens.

In 2005 ben ik voor drie dagen naar Rome geweest dat was met mijn werk omdat we een wedstrijd gewonnen hadden zijn er van een aantal Albert Heijn 2 personen uitgekozen om mee te mogen gaan.
In twee groepen vertrokken we,ik zat met mijn in de vroege vlucht en dan waren we op de terug reis vroeg weer terug in Amsterdam.
Het was een soort werk/relax vakantie,hebben veel moeten doen in de drie dagen maar hebben zeker wel genoten.
In dat land kan ik weinig er over zeggen of ik daar zou willen wonen.

In 2012 zijn we met een vriend en zijn dochter naar Frankerijk geweest.
We hebben het onverwachts eeb aanbod gehad maar we hebben heerlijk genoten van het zonnetje,zee en gezelligheid.
Lekker gerelaxt alleen heel veel moeite met de taal gehad want geen van ons kon frans en dat kan ik nog steeds niet.

Maar ja ik ben misschien een rare meid,maar ik zou gewoon voor mijn geboorteland kiezen ben alles hier gewend…,,,geef mij maar Nederlandse bodem waar je geen voorspelling kan doen over het

Liefst💋💋Esther💋💋

Ben benieuwd wat jullie zouden kiezen???

Share this content:

2 reacties

  1. xmodeorakelsx

    Hic@: Het liefst in Nederland, mijn lievelingsland en thuis 🙂 Gibby: Nederland, ik ben hier geboren en Engeland (Londen). 🙂

  2. Mrs. Brubeck

    Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, meestal is dat niet het geval.
    Ik vind het heerlijk op vakantie te gaan, maar laat me maar gewoon hier blijven wonen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *