Telefonisch afscheid nemen

geplaatst in: Uncategorized | 2

Nadat we de definitieve uitslag begon Marco iedereen telefonisch te bellen om afscheid te nemen van alle bekende van de vlietland. Door iedereen werd schokkend gereageerd sommige vielen stil,andere die huilde het was heel emotioneel voor mij vooral want dan komt het dichterbij,ik weet dat het gaat gebeuren.

Vele wilde langs komen maar we gaven aan dat we eerst voor de mensen die dichterbij staan de ruimte gegeven om te komen. Maar dan wil je de mensen toch nog de tijd geven om persoonlijk afscheid te nemen. De hartverwarmende woorden die er uitgesproken werden deden ons zo goed mensen die zo vaak herhaalde we zullen je straks heel erg missen het raakte ons diep en soms kon Marco niet eens mijn naam noemen dan werd hij zo emotioneel het voelt zo raar om je man,je maatje te verliezen. We praten er gelukkig veel over samen het knuffelen gaat soms moeizaam dat komt door het vocht in zijn buik. Iedereen vind dat we er goed mee omgaan maar wat is goed of slecht als je dood gaat we proberen zo positief er mee om te gaan het is zwaar voor beide want niet alleen ik maar vele zien hem achteruit gaan.

Maar we hebben afgesproken om niet te veel erover te praten Marco houdt van gezelligheid tuurlijk vloeit er af en toe een traan maar door Marco verdwijnt die traan net zo snel als die er aan komt.Heb besloten van iedereen die langs komt een foto te maken en later een college te maken en het op te hangen in mijn hal.

Van sommige hadden we geen nummer dat komt later wel zegt Marco maar het grootste gedeelte weet het nu. De impact is bij vele zo groot dat Marco geen onderdeel meer uit maakt op de Vlietland,heb besloten hem daar uit te strooien want Vlietland is net ons tweede thuis en ik vind net als vele dat hij daar thuis hoort.

Toch heb we veel vrienden die langs kwamen zag dat het wat ongemakkelijk werd maar met wat herinneringen ophalen vaak werd het toch gezellig als je het zo kan noemen vaak was het hoe we elkaar de eerste keer ontmoette en dan viel er denk ik druk er vanaf. Want waar praat je over als degene waar je op visite bent stervende is.

Elke blog dat ik schrijf heb ik het toch wel moeilijk,vaak hou ik het niet droog maar ik doe het omdat ik beter het van mijn af kan schrijven en daar gaat het mij om zodat er niet veel druk in mijn zit het is een vreselijke moeilijk tijd voor ons beide,

Esther 😢

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *