Trots op mijn broer

geplaatst in: verhalen | 0

Een brief voor mijn broer

Lieve Ron,

Toen ik te wereld kwam moest je denk gedacht hebben niet weer een broertje,maar ik werd geboren jou kleine zusje.
Ik herinner jou niet heel goed,want we schelen zeven jaar,toen ik naar school ging zat jij in je laatste jaar.
Je ging op naar bakkersschool en je was eigenlijk heel slim,je sliep bij ons in de kamer en wij waren wel eens bang en jij als grote broer keek onder het bed met ons samen of in de kast zodat we met een gerust hart konden slapen,weet dat je van hard karton lettters had gemaakt van een bekend iemand,later bleek zij een zangeres te zijn blondie,omdat wij jong waren was het geen probleem.
Je ging op jonge leeftijd in dienst en kwam alleen in het weekend thuis.Dan moesten gewassen worden en gestreken en omdat het zwaar werk was voor mama,moest ik daarbij helpen,met heel moeite kreeg ik de kleding mooi gestreken,dan kon ik het weer opnieuw doen.
Op een gegeven moment ben je uitgezonden naar Libanoen en toen wilde mama dat we je iets zouden schrijven,ik herinner mij dat ik de enige was die jou wel een keer een brief of kaart schreef.
Of je het waarderde weet ik niet,want jij zat toch in gevaarlijk gebied.
Je kwam na zes maanden thuis en je had bij getekend je kwam niet meer thuis je had je eigen huis.
Omdat we weleens treinen zijn we ook de steden geweest waar je gewoond heb,in leiden was de eerste militairkarzene waar je zat,toen ben naar Arnhem gegaan en daar hebben we de woning gezien die je ooit huurde.
Omdat je nu op jezelf woonde had je ook een auto en het was best stoer om met je broer in de auto te zitten als hij zijn uniform aanhad.
Je ging wel met ons naar de kerk en dan bleef je eten bij ons en op de avond ging naar huis,later ben je verhuisd naar Utrecht en toen woonde dichtbij oma Mien en bij onze nichten waar ik en Rhodรฉ voor het eerst zouden logeren en we wilde stoer doen om zonder onze guiling(rolkussen)daar te gaan slapen.
Toen werd er aan gebeld en jij stond voor de deur en achter je rug had je onze guilings meegenomen,mochten we niet kunnen slapen dan hadden we iets vertrouws bij ons,we schaamde ons dood en jij wist precies dat,we dat wel nodig hadden.
Lachend ben je naar je eigen huis gegaan,en wij hadden een broer dichtbij wonen als we heimwee kregen was een goed gevoel.
We hadden een Fellowship in Tiel en daar ben je toekomstige vrouw tegen gekomen,wij vonden het een leuke vrouw en hebben je relatie zien groeien.
Je toekomstige vrouw maakte de overstap om elke zondag naar onze kerk te gaan en logeerde vaak bij ons en ze had alleen twee zussen en bij ons kreeg ze te maken met mannen die het haar niet echt makkelijk maakte met hun grappen en grollen.
Je bent na een verkeringstijd in het huwelijksbootje gestapt met deze lieve vrouw.

FB_IMG_1497775499787

Je trouwdag hadden jullie beide gepland en het was een dag om nooit meer te vergeten.
Toen onze moeder overleed hadden we wel geregeld contact alleen we zagen elkaar minder tot ik met je meeging naar de kerk waar jij ook naar toe gingen toen zagen we elkaar vaker.
Jullie hebben altijd veel tijd genomen om naar mijn te luisteren als ik het weer wat moeilijk had…..je zei altijd meissie vertrek uit Amsterdam en ga een nieuw leven opbouwen zonder de rest van de familie maar ik was er bang voor om de stap te nemen.
Je kreeg in 1997 een lieve dochter en toen had ik nog vaker contact met jullie,was erg blij met jullie aanwezigheid en steun in mijn leven,ik was onderhand een allenstaande moeder van twee kids.
Je hebt in 2000 een zoon erbij gekregen en hij zou bijna op mijn verjaardag geboren worden,was zo super trots dat ik er bij mocht zijn en mijn kleine neefje als eerste in handen kreeg.
We lopen elkaars deur niet plat maar ben wel heel blij dat ik bij jou en je gezin terecht kan als het mij te veel wordt.
Dit jaar is jou zoon ook geslaagd voor zijn examen en ik ben heel blij met mijn nichtje en neefje dat het voelt of het mijn eigen kids zijn.

FB_IMG_1497775574667

Lieve Ron,Shirey,Charmain en Jaron ik ben zo blij en gezegend met jullie en dank jullie wel voor alle steun en aanwezigheid in mijn leven.

Ik hou van jullie alle 4 met heel mijn ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

Liefst๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹Esther๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *