Vis bakken

geplaatst in: verhalen | 0

Het weer is niet echt denderend maar we gaan rond één uur richting de Vlietland want we hebben afgesproken met Joost en Nienke om vis te eten.

Wel twee lekkerbekken gehaald,broodjes ingeslagen,koek voor de koffie, olie mee, gehaktballetjes,mayo,Tuc en kruidenboter mee en eieren en beleg we gaan er een gezellige dag van maken desnoods onder het zeil.

Het is best fris en als we op het veld komen zijn we de enige die willen gaan liggen,doen we het onderzeil eerst of niet. Eerst ontbijten we en de eerste druppel vallen naar beneden en we besloten we een tentje te maken,maar het is weer de eerste keer dat we hem bouwen hopelijk blijven we droog.

Marco eet onder het zeil lekker verder ik heb mijn broodjes op en begin aan mijn derde boek “is het wel een grote mensenboek”: vraagt mijn schat.

Omdat het wat harder regent liggen we lekker onder onze handdoeken en kleuter valt weer gewoon in slaap,Marco ligt heerlijk tegen me aan als Marco denk zal Joost en Nienke even bellen komen ze aanvaren en het zonnetje komt ook door. Van dit alles maak ik niks mee tot ik een zwoele stem van Joost hoor die mijn wakker maakt ik kruip onder het zeil uit en zie ineens meer mensen op het veld liggen.

We helpen Joost en Nienke met alles van de boot naar hun ligplekje te brengen. Het is weer leuk om ze te zien en we praten wat af en het is zo gezellig tot Joost zegt zal ik alvast eten klaar maken,we hebben nog geen honger tot we op de klok kijken en zien dat we op kwart voor zes leven en dan gaat Joost toch beginnen.

Kabeljauw heeft Joost gehaald die hij in stukken snijdt en met peper en zout kruid en daarna door de bloem haalt en daarna in de olie bakt en zie hoe smakelijk het eruit ziet en dat niet alleen maar het was verrukkelijk Joost je bent een topkok en we hebben zo genoten van die kabeljauw stukken.

Joost zijn keukentje die hij vakkundig heeft gemaakt op de Vlietland zijn we allemaal handig in dingen in elkaar knutselen. We hebben tot negen uur op het veld gezeten koffie gedronken,koekje erbij en nog veel gezelligheid,op het veld was iedereen naar behalve wij vier met wat kleding omdat het wat frisser werd ken je dat gevoel dat je het wel koud heb maar nog te gezellig vind dan lekker koppig blijven zitten.

Dan komt er moment om afscheid te nemen van twee lieve vrienden die met de koud op de boot naar huis moeten wij lopen naar de auto laadde alles erin en rond tien uur waren we thuis alles opruimen de vriezer in en dan nog een kop koffie en thee toen werd het tijd om naar bed te gaan.

Wat wordt het morgen voor een dag weer.nu zegt dat het de hele dag gaat regen eerst maar slapen zien het morgen wel weer toch,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *