Vol goede moed

geplaatst in: verhalen | 0

Nadat ik van de dokter kwam en we die buikspier trainer hadden gekocht heb ik mijn eerst gewogen en ik begon met dit gewicht……..
eerste weegmoment

Maanden drink ik al een drankje die ik zelf brouw

Wat heb je nodig daarvoor:

Een fles waar schijfjes citroen in kunnen
2 citroenen
1 limoen
1 mineola
gekookt water
en voor de smaak gebruik ik Slimpie (suiker is bij mij te hoog)
dat laat ik trekken in het begin is het heel erg zuur maar na een paar keer
ben je zo aan de smaak gewend

Dinsdag:

Na dat ik van de dokter kwam kreeg ik te horen dat ik meer moest bewegen.
En toen zagen we bij de Aldi in Bodegraven een buikspiertrainer en hebben die
voor de prijs niet laten staan….
Dus thuis gelijk uit de doos en meteen in elkaar gezet en dan zou ik de volgende
ochtend er mee beginnen……
20160220_100135.jpgIMG-20160217-WA0002IMG-20160217-WA0003

Woensdag:

Marco moest eerst twee foto’s nemen van mijn buik hoe het er nu uitziet want ik wil na een tijdje toch via foto’s kunnen vergelijken dus hier heb je twee mooie foto’s van mijn buik.
IMG-20160217-WA0000      IMG-20160217-WA0001

Vol goede moed zocht ik op het internet een site waar je eerst even een warming-up kom
doen en zo kwam ik op de site van www.nederlandinbeweging.nl en toen begon ik met
een aflevering die al eerder in de week was en zo was ik even een goed kwartier aan het zweten en toen onder mijn nieuw apparaat en rustig opbouwen…….dus ik heb 6 verschillende oefeningen en dan doe ik eerst maar 5 achter elkaar…..ik had nog niet ontbeten maar ik voelde me spieren wel al goed samen spannen,niet te veel meteen achter elkaar………na een flesje water drinken mij ontbijtje klaar gemaakt…….2 sneetjes geroosterd brood met smeerworst erop en een glas…….water met citroen erin…..
Ik heb ook gelezen dat citroen goed is vet verbranden dus ik drink al maanden mijn eigen drankje…….
En s’middags ook weer 2 sneetjes geroosterd brood en een kopje thee,maar over de hele dag veel drinken….
En s ávonds had ik aardappelen met wokgroenten en een twee dunne lapjes varkensfilet
met een kop thee……..en als tussendoortje een kommetje met yoghurt

Donderdag:

Weer van het internet warming up oefeningen gedaan en toen mijn buikspieren nu deed ik alle oefeningen 10 keer achter elkaar en ik voel me eigenlijk wel lekker……vroeger als jong meisje was ik altijd met sport bezig……altijd voetballen met de jongens uit de buurt en toen ik ouder werd samen met een paar collega’s van Albert Heijn zaalvoetballen en toen ik me kinderen kreeg ook een keer in de week met vriendinnen voetballen en toen Robby op voetbal ging stond ik elke wedstrijd langs de zij lijn en af en toe bij de trainingen met hun potje mee spelen ik was altijd heel fanatiek……..ik denk dat het komt omdat drie van mijn broers altijd voetbalde en ik als meisje vaak mee mocht doen….dus ik hoop het heel lang vol te houden want dat is ook goed om fit en meer energie te krijgen….
heb met mijn eten niet veel anders gedaan dan de dag er voor veel groenten maar vandaag stond er kip rollade  op het menu…….lekker twee dunne stukjes vlees….

Vrijdag:

Nu heb ik zelf mijn warming up gedaan hoe ik het wilde en ook weer 10 keer mijn buikspier oefeningen en  mijn avond eten bestond nu uit een klein bakje lasagne die koop ik dan kant en klaar want Marco is niet gek op lasagne vroeger maakte ik het zelf en dan deed mijn eigen groenten erin maar dan had ik gelukkig wel iemand die het met mij samen at.
Ja,nu niet meer want ik heb jammer genoeg geen contact meer met mijn zoon……dus dan is een hele bak die ik normaal maakte te veel dus dan ga je maar voor het gemak.

Zaterdag:

Vanmorgen mijn warming up gedaan en vandaag deed ik 15 keer de oefeningen en dan merk je dat het eigenlijk makkelijk gaat en mijn ontbijt zit al in mijn maagje en mijn drankje ook en we lopen al tegen de middag aan dus ga zo maar mijn lunch maken en ik zie wel wat ik vanavond ga eten….Lekker bami gemaakt met roerbak groente en ik heb nog een stukje kip rollade en dat wordt mijn avond eten…….over de hele dag veel gedronken want ik moet om de haverklap naar de wc…….maar het is juist goed….

Zondag:

Vanmorgen stond ik op met hoge koorts ben ik toch aangestoken door mijn lieve man met de griep maar ik laat me niet kennen en wil toch mijn training gaan doen dus ik begin met mijn warming up en dan met de buikspieren voel me wel heel erg belabberd dus ik eet wel een beetje maar het smaakt me niet…….sorry de griep neemt toch de overhand en ik ga toch nog maar even terug me bedje in……..ik ben net een uurtje wakker en ben er achter gekomen dat ik wel drie uur geslapen heb voel me iets beter maar heb nergens zin in….toch doe ik nog een buikspier training want ik wil mijn programma wel afwerken…na het trainen zit ik onderuit op de bank…….ik moet toch kijken wat ik ga eten want met mijn medicijnen moet ik wel voeding naar binnen hebben…….we hebben nog wat bami en die eet ik dan toch maar op……..tegen een uur of tien ga ik naar boven ben zo moe en voel me echt kapot……..Welterusten allemaal…….

Maandag:

Vanmorgen ben ik vroeg wakker ben helemaal uit gerust en voel me beter dan gisteren even op de weegschaal gaan staan benieuwd of ik na al die trainingen wat ben afgevallen
20160221_102947 - kopie (2)
Wow ik ben wel blij met dit resultaat weet nu wel waar ik het voor doe…..
Maar ja nu maar meteen mijn training doen en dan lekker eten…..heb wel trek
me programma afgewerkt en ook op tv Nederland in beweging gedaan en nu lekker 2 sneetjes brood eten………Na een uurtje of twee ben ik toch nog te moe om beneden te blijven zitten en ga dan nog even wat slapen…..rond de klok van tien ben ik naar boven gegaan de griep is nog niet helemaal weg……..ik val gelijk in slaap en als ik uiteindelijk wakker wordt is het al kwart over twee snel even douchen misschien voel ik me dan wat fitter…….nou laat het fitter maar weg……voel me nog steeds wel hondsberoerd.
Hoop snel toch wel beter te worden…….maar ja het scheelt wel een heleboel want omdat we zo ziek zijn roken we ook minder en we hebben al helemaal getrek in gesnoept en normaal eten we van alles en nog wat…….nu ik met mijn training zo goed bezig  en ook ziek ben snoep ik en Marco al helemaal niet……dus dat komt ook wel goed uit…

Ben lekker bezig………….op naar de volgende meting….

Geef een reactie