Wat ga ik maken 3

geplaatst in: verhalen | 0

Ik gebruik witlof,ham,kaas en een zakje ham-kaas saus.

Nooit eerder heb ik dit gerecht gemaakt maar als ik er over hoorde liep het water duidelijk uit mijn mond via het internet het recept opgezocht en kwam bij twee uit eigenlijk meer maar deze twee spraken mij echt aan.

Om te beginnen stond dat ik de eerste bladeren eraf moest halen dus dat deed ik maar,dan in een water ongeveer 20 minuten laten koken. Dan in een vergiet het uit laten lekken met de stronk naar boven en om het laatste vocht er uit te krijgen heb ik het eruit geknepen. Moest in de stronk een driehoek eruit schrappen denk voor de bitterheid.

Een oven schaal in gevet met boter en op de bodem deed ik kaas reepjes en daarna heb ik de witlof in ham en kaas gerold en boven op de kaas reepjes gelegd daarna de ham-kaas saus die ik even met kokend water heb aangelengd over de ingerolde witlof stonken gegooid.

Daarna de ovenschaal op 200 graden (dat heb ik zelf besloten)twintig minuten in de oven en toen heb ik wat aardappelpuree gemaakt met ook daar een kaasplak doorheen en nootmuskaat.

Na twintig minuten hebben we heerlijk gesmuld en ik moet je zeggen Marco die vond het heerlijk normaal zou hij één strookje nemen maar hij was zo verrast dat hij ook nog stronk twee nam en ik was zo trots dat het mij gelukt is dus dat kunnen we wel vaker maken.

Foto’s zijn nog steeds te bewonderen op mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Mijnstory/

Marco grapte nog je gaat nog een een chef-kok worden😂😂😂,

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *