Wat ga ik maken 4

geplaatst in: verhalen | 0

Dit heb ik wel eens gegeten maar nog nooit zelf gemaakt dus ik ga het proberen hopelijk gaat het meteen goed. Kan ik eindelijk een keer mijn aspergepan gebruiken wat ik ooit in het verleden gekocht heb bij de AH voor heel weinig.

Ik maak de klassieke variant hier van heb een pak asperges gehaald bij de Aldi 400 gram voor €2,99 en eieren had ik in huis ham heb ik gehaald en een zakje saus voor asperge ik vergeten aardappelen of krieltjes te halen dus wij eten het met patat.

Heb twee pannen op het vuur één met water dat ik laat koken en één met de eieren de asperges heb ik geschild met een dun schiller en aan de onderkant het harde stukje weg gesneden.

Natuurlijk zoals ze aangaven bij het recept van AH moest ik met een vork kijken of de asperges gaar waren bogen ze lichtelijk dan waren ze beetgaar en als dat niet zo was dan waren ze nog rauw.

Daarna van het vuur genomen en in het water gelaten deksel erop en tien minuten nagaren en de eieren waren al klaar af laten schrikken onder stromend koud water, Marco had even een uurtje gelegen en komt net op tijd terwijl ik de borden opmaak de saus met een klontje boter gemaakt en ik kan het eten serveren.

Marco vond de kopjes nog niet gaar maar ik zag al wat ik nog had moeten doen water tot onder de kopjes doen of ik had de asperges op de zelfde lengte moeten snijden toch trots dat het mij gelukt is voor de eerste keer. We hebben heerlijk gesmuld en dit ga ik zeker nog een keer maken.

Bon appétit ons heeft het heerlijk gesmaakt,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *