Ook tijdens Corona behulpzaam

geplaatst in: verhalen | 0

Ben je bezig je gesneden brood in het vak te zetten;

staat er een oudere man naast mij met zijn rollator en probeer zijn vest op te rapen van de grond.

Ik bekijk het uit mijn ooghoeken en besluit mijn hulp aan te bieden dus zeg tegen het oudere mannetje:” ik zal het wel pakken”. De oudere man bedankt mij maar ondertussen zegt hij:”voel mij niet lekker worden”.

Probeer hem naar de kant te helpen zodat andere klanten geen last ondervinden en dan zegt hij:”voel mij echt niet goed worden”, dus ik zeg:”hem probeer maar met mij mee te lopen dan kan u tegen een broodkist aan zitten of wil u liever een stoel.

De man antwoordt:”nee,op mijn rollator is het goed,zorg wel dat hij goed op de rem zit.

Tussen het brood snijden door;

hou ik de man nauwlettend in de gaten maar ik vertrouw het niet helemaal dus ik laat een andere medewerker bij hem staan zodat hij beter in de gaten gehouden kan worden.

Na drie kwartier praat ik nog even met hem maar zie dat zijn rechterhand aardig dik aan het worden is en besluit mijn leidinggevende erbij te halen zodat hun kunnen beslissen wat te doen,onderhand wilde hij wat water drinken dus dat haal ik voor hem maar dan begint hij te huilen en ik vond het zo zielig dat ik even de Corona maatregel vergeet en hem probeer te troosten en help om het bekertje water aan zijn mond te zetten.

Ondertussen wordt er toch naar een ambulance gebeld.

Maar eerst komen er twee hulpverleners, zonder ambulance, die stellen hem allemaal vragen en dan gaan er van alles gebeuren een mondkap op en er worden slangetjes in zijn arm gezet en dan neem ik maar wat afstand nu is professioneel hulp aan de gang.

De oudere man ken ik wel als klant, hij komt al heel wat jaren bij ons boodschappen doen toen hij zo emotioneel werd kreeg ik het ook even benauwd ben mij maar verder terug gaan trekken even een rookbreak gehouden.

De man werd meegenomen en hopelijk komt het allemaal weer goed ik maakte mijn werk af en werd door mijn leidinggevende bedank voor het goed handelen en mijn man had ik gebeld en die zei ben erg trots op jou meissie

Bijna weekend hopelijk krijgen we mooi weer kan ik weer lekker genieten😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *