Week 35 2020

geplaatst in: verhalen | 0

Nadat ik van de praktijkondersteuner huisarts Esmeralda te horen kreeg dat ik te zwaar was 65.2 en dat mijn suikerwaarde nuchter 7.1 was moest ik toch kijken wat ik daar mee kon doen

Maandagmiddag heb ik gelijk weer mijn koolhydraatarm brood maar weer gekocht en wit brood maar weer afgezworen en weer op normale tijd eten(door de vakantie at ik bijna de hele dag,waaronder te veel lekkere dingen).

Maandagavond aardappelen gekookt en daarna er puree van gemaakt en aangezien Marco het lekker vind met kaas erdoor heen maken die variant met snijbonen een een karbonade zonder been. Onze woonkamer is best groot en heb mij zelf opgelegd om te gaan lopen heen en weer een half uurtje af en toe wat rustig rennen ik weet het dat ziet er gek uit maar om alleen een rondje om het huis te doen heb ik nog geen motivatie voor dit is voor mij een optie om bezig te zijn.

Dinsdagavond heb ik ijsbergsla genomen met tuinkruiden en het kleine beetje snijbonen wat ik overhad met nog een karbonade zonder been Marco had aardappelkroketjes met zijn karbonade en een beetje salade. Daarna mijn half uurtje wandelen/rennen in huis .

Woensdagavond ging Marco met zijn zoon uiteten en ik had een kant en klaar macaronischotel met ham en kaas. Daarna weer mijn half uurtje gedaan en tot nu toe voel ik mij lekker erbij.

Donderdagochtend een weeg moment want dan ben ik alweer twee dagen aan het werk waardoor ik meer lichaamsbeweging heb en ook op geregelde tijden eet.

Donderdagavond Marco was tijdens het eten nog bij Dennis en Tineke en toen heb ik een witlof salade genomen met walnoten en een karbonade dit keer met been en toen mijn half uurtje .

Vrijdagochtend werd ik in mijn pauze werd ik getrakteerd door Ingrid mij collega op een Latte en zij had trek dus kocht ze nog een saucijzenbroodje voor mij en een kaasbroodje voor haar dus even gezondigd.

Vrijdagavond hadden we paprikasoep en een stuk quiche gegeten dat marco gekregen had van Tineke en dat was ons avondeten het heeft heerlijk gesmaakt ik ben echt vol erg machtig was. En natuurlijk mijn half uurtje wandelen door het huis.

Paprikasoep

Ontbijtje bestond uit een uitsmijter moest mij niet te streng straffen van de POH dus in het weekend eten we vaak uitsmijters.

Lunch bestond uit drie volkoren crackers met cervelaatworst en daarna gewandeld half uurtje en rond half drie even een tukje gedaan en ons avondeten bestond uit rijst met spekreepjes met Thaise roerbakgroente.

Elke dag drink ik twee flessen water met Citroen en een stukje gember aanbevolen door mijn collega Mariëlle en een beetje honing.

Marco was voetbal aan het kijken en ik ben mijn wandeling gaan doen dit keer ren ik door het huis en Marco vond dat ik best een goede conditie had bijna twintig minuten gerend en tien minuten gewandeld.

Zondagochtend is weer mijn weeg moment.

Nou voel mij trots toen ik op de weegschaal stond mijn hart klopt blij veel beweging doet een mens(ik bedoel eigenlijk mezelf)goed. Ik moet dit echt volhouden voor zes weken dat er niets extra’s gesnoept wordt. En misschien voor langere tijd.

Mijn ontbijt was lekker simpel twee sneetjes koolhydraatarm brood met kokosbrood en een kop warme thee. Heb voor de verandering Nederland beweegt gedaan twee aflevering dat kan ik namelijk terug kijken. Mijn lunch was twee volkoren crackers met eiersalade en ook weer warme thee en een fles met citroen,gember en een beetje honing. Mijn avondeten bestond uit rucola met spinazie salade en een laatste beetje paprika soep.

Op naar de volgende week😘. Fijne zondag gewenst en werkse Maandag😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *