Winterslaap

geplaatst in: verhalen | 0

Goedemorgen is bij mij altijd heel vroeg en dan denken jullie wat is vroeg. Vijf uur moet ik standaard naar de toilet en dan ga ik vaak nog terug naar bed maar slapen is er niet meer bij. Duizel wat maar uiteindelijk sta ik maar op om half zes. En dat gebeurd in de wintermaanden en dan in de weekenden want mijn biologische klok kent geen wintertijd of zomertijd.

Zolang ik mij herinner ben ik nooit een uitslaper geweest als kind wilde ik zo vroeg mogelijk buiten spelen ook al was er niemand buiten kon mij heel goed zelf vermaken daar moest wel altijd een bal mee kon ik het trappen tegen de muur.

Nou ben ik wel een goede slaapster en aan zeven tot acht uur slaap heb ik genoeg. Met de winter dan ben ik vaak al vermoeid rond half acht wat in de zomer duidt op half negen,soms vind ik het rot voor manlief als ik vroeg mijn bed in ga.

Vaak ga ik in het weekend tussendoor nog een tukje doen zodat ik langer op kan blijven. Maar gelukkig heb ik geen moeite om later toch in slaap te vallen. In de zomer op de Vlietland neem ik geregeld een hazenslaapje. Maar wat ik echt een keer wil is dat ik wel langer uit kan slapen tot uiterlijk tien of elf uur maar dat lukt mij denk ik niet.

Op vakantie ben ik altijd vroeg wakker nog voor alles klaar is voor het ontbijt in een hotel dan zit ik vaak voor ons kamertje buiten of als we een balkon hebben op het balkonnetje. Zie heel vaak hoe het langzaam dag wordt op vakantie is het mooi om dat te zien maar hier in Nederland is het altijd het zelfde vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *