26 januari vakantiedag 5

geplaatst in: verhalen | 0

Vrijdagmorgen zes waren mijn ogen wagenwijd open en toen dacht ik laat ik lekker opstaan want het wordt toch weer een regenachtige dag🤣🤣🤣.Nu denken jullie waarom heb je dan in deze tijd van het jaar vakantie genomen nou omdat ik twee ziekenhuis afspraken heb en omdat ik even wat rust wilde ivm ook drie moeilijke dagen. De verjaardag van Marco,de sterfdag van Marco en de crematie dag van Marco. De verjaardagsdag werkte ik met een sneeuwachtige dag waar het ook heel glad was onderweg. De sterfdag heb ik met een klein groepje leuke herinneringen opgehaald aan Marco.

En op de dag van de crematie wilde ik eigenlijk nadat ik langs de garage geweest was even naar de Vlietland tot ik hoorde dat ik niet meer mocht gaan rijden en dat dus roet in het eten had gegooid.En vandaag heb ik een afspraak staan met een goede kennis van ons beide.Rond half vier was ik er gezellig zitten kletsen oude herinneringen opgehaald ook hoe we bij hem terecht kwamen dat was een verhaal op zich.Toen ik Marco leerde kennen wist ik nog niet hoeveel angst hij had voor naalden en bloed maar toen Marco een keer kiespijn had en we verbleven in Amsterdam had ik mijn tandarts gebeld en konden we gelukkig meteen bij terecht en toen we bijna uit huis gingen zag ik Marco bleker en bleker worden en toen kwam het grootste woord eruit.Laten we de afspraak afzeggen en ik was verbaasd hoezo afzeggen je heb toch pijn…….ja dat had hij maar toen zei Marco;”moet hij mij verdoven”,tuurlijk moet hij dat dacht ik maar we gingen toch want nu kunnen we want als we niet gaan en hij krijgt in de avond pijn weet ik niet waar we naar toe moeten dus we zaten in de wachtkamer en ik had mijn tandarts en assistent op de hoogte gebracht dat Marco heel veel angst heeft voor naalden met heel veel geduld van beide kanten was zijn tand getrokken.Na een tijd begonnen vele tanden van Marco af te breken maar de wortels bleven in zijn kaakbeen zitten en met veel pijn en moeite zijn we overgestapt op een kunstgebit voor hem ook fijn geen denken maar aan langs de tandarts te moeten.Marco was mij heel dankbaar dat wij/ik hem hier doorheen heb gesleept het was niet eenvoudig dat moet ik toegeven maar met z’n kunstgebit had hij wel meer plezier van en met de tandprotheticus die kon hij nog van vroeger en dan kwam Marco langs niet altijd voor zijn kunstgebit maar ook om de gezelligheid en dat vertelde Arif mij hij heeft best veel gekletst en gelachen met Marco en dat vind best fijn om te horen rond een uur of zes ging ik richting huis thuis nog wat tv gekeken want voor ik naar Arif ging had ik wat gegeten.

Kreeg een app van Reinier dat hij morgen niet kwam omdat hij ziek is en toen bedacht ga dan mij afmelden want wil trainen alleen met begeleiding dus even morgen een vrije zaterdag maar ga lekker weekend vieren jullie hopelijk ook,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *