4 Februari 1986

geplaatst in: verhalen | 1

Ja,ga zover terug in de tijd waar ik als 18 jarige ging werken bij AH op de Haarlemmerdijk in Amsterdam-centrum. Ik werd ingewerkt bij de kassa afdeling en wat was alles vreemd voor,de prijzen zaten met een prijssticker op de producten en alles moest je nog aanslaan,er bestonden nog cheque die de klant kon uitschrijven en je als een deskundige alles na moest kijken. Geld terug geven was ook nog een dingetje alles uit je hoofd terugrekenen dat is nu wel heel wat anders met het geld zo in je hand gelegd. Onze werkkleding bestond uit een lang schort over de knie heen en de kleuren waren beige met een donkerblauwe kraag.

Oud collega Arien die ik volgens mij aan het inwerken was.

Toen overgeplaatst naar AH Osdorpplein ook in Amsterdam-Osdorp en begon op de Broodafdeling waar het echt nog anders was dan nu met veel koekjes die we allemaal zelf moesten bakken en in pakken in papieren zakjes,brood werd pas gesneden als de klant dat vroeg nog heel erg klantgericht bezig.

Daar ook de deli afdeling geleerd alle vleeswaren voorsnijden en uitgestald in de vitrine en pas inpakken en prijzen voor de klanten in plastic zakjes.

Certificaat uitgereikt vleeswaren kennis

Dit waren onze nieuwe werkkleding weer een lang schort wit en blauw hier kreeg ik van de bedrijfsleider en assistent een certificaat uitgereikt voor het behalen van vleeswaren kennis met hun beide de cursus gedaan.

Voor mij de derde werkkleding

Ik weet niet hoe lang ik nu alweer op de Broodafdeling sta maar dit is voor mij de derde werkkleding die ik kan herinneren deze is een kort shirt licht blauw en dan een beige sloof erover heen en dan een wit met blauw papier petje. Tegenwoordig bakken we alles af en zetten het in buz bakken zodat de klant alles zelf kan pakken en kan afrekenen bij de kassa of via een handscanner zelf kan scannen en bij de zelfscan af kan rekenen wat is er toch veel veranderd in de laatste 20 jaar.

De werkkleding van nu

De werkkleding van nu is een donker blauw shirt en een beige sloof en een stof petje. En met de corona hebben nog extra kleding aan een oranje hesje en een mondkapje

35 jaar ben ik vandaag in dienst voor mij nog steeds de leukste en gezelligste bedrijf waar ik nog steeds met heel veel plezier bij werkt,toch zijn in de loop d’r jaren veel oud collega’s weg gegaan waar ik ook super leuk en gezellig mee gewerkt heb.

Maar tijden zijn zo veranderd waar je vroeger veel kennis moest hebben van de producten die je verkoopt weet tegenwoordig praktisch niemand meer kennis van zaken.(Wat heel jammer is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *