Achtste Vakantiedag (Dinsdag)

geplaatst in: verhalen | 0

Het zou heel erg warm worden dus we gingen vroeg naar de Vlietland om een plek in de schaduw te vinden dus onder de bomen want daar komt eerst zon en later op de dag heel veel schaduw en zo hadden we het besloten. Terwijl ik rij zie ik een locomotief op een trailer zitten en aangezien Marco niet rijdt moest hij even een foto ervan maken.

Maar om er voorbij te gaan moest ik wel gas geven want je weet nooit waar hij heen gaat rond kwart over negen kwamen we op de parkeerplaats aan dit kan wel eens een hele lange dag worden voor ons want we gaan met een klein groepje samen eten. We hadden vlees mee in een aparte koelbox en ons ontbijt en drinken in de koeltassen die we altijd meenemen.

Die moet wel in de schaduw blijven staan want we eten pas rond zeven uur.Maar we hadden een plek waar we wilde zitten dus dit is ook weer een hele vreemde plek voor ons doen.

En Marco had op onze normale plek ook een kleed gezet want je weet nooit of we toch weer gaan verhuizen dan gaat er niemand anders daar liggen dat is het voordeel als je er vroeg bent. Na een aantal keer met andere gezwommen te hebben is Marco twee met mij meegegaan en door steeds te praten en gecorrigeerd te worden dat ik mijn slagen rustig moet maken heb ik voor het eerst weer dat stuk in één keer op mijn buik gedaan en was ik niet zo moe ervan.

Nienke en Jamie kwamen die gingen meer in de schaduw zitten dat was bij Dennis en Tineke want die waren ook inmiddels gearriveerd maar die had geen zin om de mensen van bosbeheer tegen het lijf te lopen dus die zaten bij het stuk waar de hond los kan lopen. Nadat Nienke geklimatiseerd was gingen wij ook dat zwemmen ook bij haar lukte het mij maar we hadden veel tegenwind en besloten later op de dag vanaf de andere kant te zwemmen.

Ondertussen was het al etenstijd onze lunch gingen we nuttigen en ik weet het,maar doe het toch een saucijzenbroodje eten.

Een screenshot gemaakt hoe hoog de temperaturen waren op dinsdagochtend en die liepen nog meer op en we kregen een windje op het strand toen besloten we te verhuizen naar ons tweede plek die we bezet hadden gehouden want met die wind was het wel uit te houden.

Nienke en Joost kwamen voor hun doen ook heel vroeg op het veld en die kwamen bij ons in het zonnetje liggen. Ik heb nog een keer met Nienke gezwommen maar de kant die namen was ruw met golven en opeens slaat de paniek mij toe en weet hoe ik vooruit komt gelukkig neemt Nienke mij bij de hand en om nog verder te komen geeft zij een flinke zet naar voren. Manlief komt op mijn gegil af maar denkt dat ik een grapje maak maar toen ik hem dat later vertelde vond hij het heel erg dat hij niet erop reageerde,even was ik boos op hem maar we zijn er goed over gaan praten toen was mijn boosheid weggeëbd en zijn we gaan oefenen hoe je wel op iemands schouder mee kan drijven maar voor mij even niet meer zwemmen moet er nog even van bijkomen.

Ik was bij Dennis en Tineke aan het buurten toen we een aantal mannen omhoog zagen kijken en natuurlijk staat mijn schat er ook weer bij,weet niet of hij dat uit zichzelf deed of gevraagd om mee te kijken,want gebeurd er wat komen de mensen altijd naar mijn schat,één keer was er een man in de wc opgesloten dachten de mensen dat mijn schat de sleutel heeft.

Maar waar kijken ze naar,ben nu ook wel nieuwsgierig geworden toen er aankwam hoorde ik dat er een kraak gehoord was uit die boom en de tak dat afbrak hing aan een andere tak vast,maar wat gaan we doen ermee de één begon met touw en een waterfles in de boom te gooien misschien konden ze die tak eruit trekken maar niks lukte dus gingen de mensen wat verder liggen om niet onder de boom te zijn. Omdat wij onder de boom wilde koken zijn we iets verder bij de tweede boom onze spullen gaan neerzetten.

Rond zeven uur zijn gaan verhuizen naar het midden en helemaal in de schaduw gaan zitten het kleine groepje is nu 14 man geworden gelukkig is er eten genoeg,Nienke de vrouw van Joost maakte salade klaar en Joost en ik begonnen te koken.

Kebab

Joost had kebab meegenomen ik had zoiets van alles een beetje nemen anders raak ik te snel vol.

Ik bakte de krieltjes op nadat ze klaar waren werden uitgedeeld wat nu de pan in. De wok kwam op het vuur voor de pasta maar mijn gasstel gaat niet vlot dus die werd naar Joost zijn gasstel verbannen.

Pasta

Ik had van die heerlijk salade van Nienke wat genomen dat is even weer heel gezond na al die ongezonde hapjes van de laatste dagen.

Salade á la Nienke(Joost).

En Marco had van Tineke een Kip loempia börek gekregen en de helft voor mij neergezet op de tafel want hij was mijn bord kwijt.

Kip loempia börek

Toen werden de gekruide varkenslapjes gebakken onderhand had Jamie de plaats van Joost ingenomen.

Gekruide varkenslapjes.

Tja,wij koks moeten ook wel wat eten toch dus dan staat mijn gasstel even uit en Jamie bakte varkenslapjes verder op Joost zijn gasstel

Varkenslapje met krieltjes.

Nadat we daarmee klaar waren werden de Merguez worstje in de pan gedaan er is volop eten dat rond ging en iedereen kan aangeven willen ze het wel of niet.

Jamie goed bezig.

Iedereen begon wat vol te raken maar het laatste wat er gebakken werd waren de slavinken en dan stopte we er even mee.

Even hier en daar kletsen toen was het tijd voor koffie en thee water in de pan en koken maar alles alvast klaar gezet en Nienke (Jamie)hielp mij met doorroeren want het zijn die zakjes van Nescafé als het niet geroerd wordt het dikke klonten dank je wel Nienke (Jamie)voor het helpen alleen had ik het niet kunnen doen.

Om half twaalf hadden Joost geholpen alles in zijn boot te zetten iedereen had zijn kar al ingepakt om zo te kunnen vertrekken alleen de handdoeken moesten er nog in. Het was wel heel gezellig met fakkels en kaarsen zaten we lekker na te genieten en het was nog heel erg warm. Gelukkig heeft Jamie altijd een zaklamp bij zich en kunnen het veld nakijken of niemand iets vergeten is,dan vind Maja een telefoon maar van wie is die. Iedereen heeft altijd zijn mobiel vergrendeld dus we moeten iedereen bellen gelukkig heeft Marco de meeste nummers en Menno zijn nummer had Marco afgelopen week gekregen,eigenaar gevonden Daan is haar mobiel vergeten en gevonden door Maja.

Nu snel naar de parkeerplaats want daar Menno hem ophalen iedereen ging zijn auto inpakken en konden we naar huis vertrekken.Half één waren we binnen het huis is warm,wij zijn warm alles open gooien een koude douche en voor de ventilator staan,dan de tassen uitpakken nog even wat kletsen dan ons bed in.

Morgen wordt het afwachten wat het weer gaat doen,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *