Afspraak met diëtiste

geplaatst in: verhalen | 0

Ik heb een afspraak gemaakt op vrijdag 28 juli om 14:45 met een diëtiste in Bodegraven en dan moet ik in het Zorgcentrum zijn dat is tegenover waar ik train heb al daar even gekeken maar denk dat ik toch moet vragen waar ik moet zijn of ik moet de mail goed doornemen en dat laatste heb ik maar gedaan en ik weet nu dat ik op de tweede verdieping moet zijn.

Was bezig met bellen om wat info van de belastingdienst te krijgen,hoe ik iets moest gaan doen en daarna gebeld het ziekenhuis in Woerden moet een afspraak maken met een KNO arts en wat duurt het ontzettend lang voor je aan de beurt ben zeg.Met druk op nummer 1,2,3 kom je ook niet heel ver zeg maar toen dacht ik pak de auto red het niet om op tijd te zijn en ik parkeerde rond vijf over half vier mijn auto en had nog een peuk dus die rookte ik wel even op.

Ik kon de lift nemen maar tegenwoordig is kleuter zo sportief dus die vier trappen pak ik wel even en ik wilde toch nog wat foto’s nemen voor ik naar binnen wordt geroepen.

Ik had net mijn kont op een stoel geplaatst toen werd mijn naam al geroepen ik liep achter Mirjam aan en mocht tegenover haar plaats nemen maar voor zij wat kon vragen had ik alles al opgenoemd wat ik al deed nadat ik de diagnose diabetes kreeg. Mirjam keek met een big smile naar mij en kon alleen maar aangeven dat ik goed bezig ben en zij liet mij zien de apps voor voeding en ook dat kon ik haar tonen maar wat tips kon ik wel gebruiken.

Tip 1…….. 70 gram koolhydraten aanhouden. Tip 2………60 gram eiwitten binnen krijgen. Tip 3………Vitamine D slikken ivm leeftijd.

Het was een super leuk gesprek en Mirjam is een vriendelijke en super hartelijk en ik voelde mij echt op mijn gemak en natuurlijk kon ik niet achterwege laten dat ik blog en vroeg of ik een foto mocht maken van een beeld achter haar en dat mocht.

Links gezonde longen. Rechts longen van een roker.

En natuurlijk staat er in mijn dossier dat ik een roker ben niet dat zij er gelijk over begonnen,maar ikzelf begon erover dat ik ooit ermee wil stoppen en kreeg van haar het advies om te stoppen wanneer ik er echt aan toe ben en het te doen puur om mezelf en dat weet ik ben twee keer gestopt in mijn leven en dat was in 1988 en 1994 puur omdat ik zwanger was van mijn kids en jammer genoeg weer begonnen en zoals zij het aangaf ik ben natuurlijk al jaren geleden begonnen en stoppen gaat niet één,twee,drie maar ik weet ooit gaat het mij lukken als ik mijn leven weer helemaal op de rails heb.

Om kwart voor vijf nam ik afscheid met een volgende afspraak in mijn agenda staan……. 1 september om 15:00 dan ga ik er met goede moed naar toe waarschijnlijk gaat zij mij dan wegen en meten.Zo blij dat ik ook weer deze stap heb gezet ook weer een stok achter de deur,

Geniet van jullie weekend, liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *