Bevolkingsonderzoek

geplaatst in: verhalen | 4

Ik kreeg 16 Oktober een brief in de bus dat geadresseerd was op mijn naam, toen ik binnen was gelijk de envelop geopend en toen stond er op.

Uitnodiging bevolkingsonderzoek borstkanker.

Zulke brieven sturen ze naar alle vrouwen in Nederland van de leeftijd 50 tot 75 jaar en elke twee jaar krijg je dan een uitnodiging ervoor.

Nadat ik het gelezen had heb ik via mijn laptop een afspraak gemaakt voor aankomende dinsdag om 10:50,daar voor moet ik eerst langs de HA voor controle van mijn bloeddruk en cholesterol en daarna gelijk daarheen. Bijtijds opgestaan en gelijk onder de douche Marco had ik nog even laten liggen,ik moest makkelijke kleding aan.

We waren precies op tijd bij mijn afspraak van de HA we waren niet de enige in de wachtkamer. Een wat oudere man zat er al en toen de dokter kwam om mij te halen zag zei de man zitten en vroeg”voor wie komt U”? De man antwoordde” voor U heb een afspraak voor vandaag”. Een beetje vertwijfeld keek ze naar de man en liep toen naar de spreekkamer terug en zei”U afspraak is voor morgen”. De man wilde weglopen omdat hij niet wilde wachten en kon niet de volgende dag,dus ik keek Marco en zei help deze man maar hoor,wij wachten nog wel even.

Toen uiteindelijk binnen mocht komen vroeg ze” hoe gaat het met je”? Ik antwoordde”het gaat wel goed”. Eerst werd ik gewogen wow 63 kilo dus drie kilo aangekomen en ik weet zelf ook de oorzaak hoor. Chips en chocolade snoepen dan kom je wel van aan. Daarna werd ik geprikt in mijn vinger voor mijn suiker die was 6.8 dat was ook goed omdat ik niet nuchter was. Nog even nagepraat waar ik toch op moet letten zodat hij suikerwaardes niet omhoog schieten dus even mijzelf terugfluiten om alle snack te minderen volgende afspraak is dan in het nieuwe jaar.

Even naar huis gegaan en dan naar mijn volgende afspraak van 10:50 lekker een kop thee genomen en dan moeten we gaan.We kwamen aan rijden en zagen de bus al staan,Marco bleef in de auto ik kon plaats nemen want er zat niemand achter de balie. Kon mij eindelijk inschrijven formulier afgegeven en mijn id en nu wachten tot ik naar binnen kon.Drie kamers hebben ze en twee waren al bezet. Ik was nog alleen in de wachtkamer zodoende heb ik deze foto gemaakt. Uiteindelijk werd ik in kamer 3 geplaatst en moest mijn shirt uit doen en wachten tot ik geroepen werd. Toen er de deur geklopt werd kon ik komen en ik zag het apparaat maar durfde niet veel te zeggen. De vrouw die mijn binnenliet vroeg of het de eerste keer was en antwoordde”ja dit is mijn eerste keer”. Daarom legde ze mij uit wat er ging gebeuren mijn borsten werden om en om op een plaat gelegd en de andere plaat werd er bovenop gedrukt en bij sommige vrouwen doet het heel pijn en bij andere niet,maar ik moest het wel zeggen als het pijn deed. foto van het internet

Eerst moest ik recht staan en ze deed mijn borst om en om eronder het werd nog even aangeschroefd maar het viel wel mee met de pijn. Daarna werden de zijkanten gedaan ook dat viel wel mee en toen moest er nog foto’s genomen worden van het uiterste van de borst en dat was wel gevoelig maar ik dacht als ik niks zeg is het zo klaar. Kon mij weer aankleden en moest wachten in de wachtkamer,toen kwam die vrouw terug en een foto van de zes was niet duidelijk die moest over. Weer shirt uit en schuin naar links staan en dat was een vlotte ik mocht mij aankleden maar voor ik de kleedruimte inging kreeg ik mijn formulier terug en kreeg te horen de laatste foto is nog goed gelukt over 10 dagen krijg per post de uitslag.

4 reacties

    • ellymay47

      Klopt ik had eerst aan vriendinnen en familie gevraagd hoe ze het doen en dan hoorde ik vaak dat ze pijn ondervonden er van na het onderzoek en ik merk dat iedereen het anders beleefd en ik kon voor mij zelf zeggen dat ik het niet als vervelend heb ondervonden en nu afwachten wat de uitslag geeft daarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *