Buren visite

geplaatst in: verhalen | 0

Frans en Gemma kennen Marco al heel lang als er iets gebeuren moet met eclectische tijd dan kwam Frans langs om het aan te leggen of vervangen.

En als Frans aan het werk was kwam Gemma vaak gezellig mee maar nu wilde ze langs komen zonder dat Frans aan het werk is voor hun beide ook fijn om even gezellig te kletsen en een bakkie te doen.

De ene keer gaan we bij hun en nu komen weer eens gezellig bij ons en heel toevallig gaat Frans wat bedrading vervangen op zaterdag en een ring deurbel aanleggen dat doet hij samen met Sander die heeft meer verstand van internet dan Frans.

Om drie uur kwamen ze aan ik zocht hun auto maar dit keer zijn ze komen lopen en Gemma had haar rollator mee want die was een week geleden lelijk gevallen in de sportschool en dan loopt dit even makkelijker dan zonder.

Frans en Gemma zijn iets ouder dan wij zijn maar voor hun leeftijd doen zij meer dan wij lopen nog veel en Gemma zwemt gaat naar de sportschool wij broekies zijn in dat best lui. Het leuke is dat je ook best veel hoor wat er in ons dorp gebeurd vanaf volgend jaar hebben waarschijnlijk geen Sinterklaas optocht meer want er is niemand die meer Sinterklaas wilt zijn en de pieten worden gek dat zij alle kleuren van de regenboog moeten zijn ipv de oude traditie zwart.

Al onze oude traditie worden door de samenleving waar we in leven van de kaart geveegd.Ik zelf begrijp er niks van in mijn jeugd hoorde nooit zoveel over racisme en discriminatie ben mijn hele leven al gekleurd en mijn ouders komen net als hun voorouders uit Indonesië en die hadden ook een kleurtje.

Tegenwoordig moet je nog uitkijken met wat je zegt of schrijft want dan moet je je nog gaan verantwoorden we draaien hier echt op door en dat is wat ik alleen wil zeggen.

Gemma en Frans gezellig dat jullie op visite zijn geweest,volgende keer weer eens bij jullie,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *