De krant

geplaatst in: verhalen | 0

Ik zag dat 13 dagen geleden in ons huis aan huis krantje staan en dacht de jeugd van tegenwoordig die spelen eigenlijk niet meer buiten en je heb zoveel leuke spelletjes voor buiten.

Stoepranden dat deden we zo vaak eerst klein uit elkaar verwijderd en dan ging het er best fanatiek aan toe soms met ruzie en dan sprak je een paar uur niet tegen elkaar en als er iets anders werd gedaan dan waren we weer vrienden.

Zat er op het internet op te zoeken en je kan nu zo’n set stoepranden kopen en overal mee na toe nemen het zijn twee losse randen en een bal,maar in mijn tijd had je gewoon twee echt stoepranden.Het spel is twee personen en die mikken op de stoeprand en raak je het dan krijg je 1 punt en vang het het met twee handen dan heb je 5 punten en vang je het met een hand dan kreeg je 10 punten.

Je had later ook dat je je bal midden in het veld kon op vangen maar als hij de stoeprand mistte dan kan de tegenpartij je afgooien en dan was je je punten kwijt.

Het leuke was wij waren soms met vijf kinderen en dan moest de winnaar tegen de volgende spellen en een spel kon heel lang duren dus je hoopte dat ze snel bij de vijftig waren.

Maar in de krant van Bodegraven las ik dat ze daar ook kampioenschappen spelen en dat kon je je voor inschrijven wist niet eens dat dat bestond maar voor mij was het een super geweldig spel.

Soms zo jammer dat je de jeugd niet meer buiten ziet spellen dat geeft toch wel een vreugde in de straat de kinderstemmetjes die roepen en schreeuwen ook hun lach mis je dan.

Ik probeerde mijn kinderen altijd mee te slepen uit het huis en ging zelf met hun spelletjes meedoen niks is leuker om kinderen te vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *