Dromen zijn niet altijd bedrog

geplaatst in: verhalen | 2

Mijn tante Joke ging,voor het overlijden van haar man,vaak samen met hem,een weekend logeren in van der Valkhotels in het hele land.
Maar dat vind ze nu te pijnlijk,in haar eentje,nu haar
man overleden is.Toch wilde ze wel weer een weekendje weg,want ze had uiteraard heel fijne herinneringen aan die uitstapjes.
Nou hadden we een boeking gedaan om in Heerlen te overnachten voor een weekend.
Een paar dagen daarvoor had ik een droom;ik zat toen in een restaurant om gebruik te maken van een lunch maar ik moest even naar de toilet dus ik was opzoek ernaar, en zag dat je de trap af moest ik liep naar beneden en terwijl ik eraf liep zag ik in de bocht mijn overleden oom Chris staan en hij begon te praten tegen mij,wat hij zei was je tante moet familie niet vertrouwen en doordat ik het zo duidelijk hoorde werd ik erg onrustig wakker.
Ik liep naar beneden en zag mijn schat al zitten en was eigenlijk nog erg ontdaan van mijn droom en na paar minuten heb ik Marco verteld van mijn droom en ik vroeg gelijk wat betekend dat eigenlijk.
Marco wist ook niet zo goed wat hij moest zeggen ; maar Tante Joke betaalde altijd alles…..en wij zijn familie….Dus zijn redenering was ; misschien vindt oom Chris het niet goed.

Het zat mij niet lekker en belde na een paar uur mijn tante Joke,zij vertelde dat het duivels was als je over dode personen droomde,ik liet het er maar bij zitten en dacht het is echt vreemd.
Met mijn broer en schoonzus heb ik ook een goede band en ik belde hun ook op en dacht ik vraag hun wat ik ermee moest want ik heb tante Joke ook het verteld,maar mijn schoonzus die vertelde ook;  dat dode personen eigenlijk de duivel was.
Maar het afgesproken weekend,  haalde we tante Joke op bij de kerk en  reden we naar het verzorgingshuis,  om haar spullen te halen en daarna zijn we op weg gegaan.
We hadden alles al helemaal gepland wat en waar we een tussenstop zouden maken, dus we zijn bij het Plaza restaurant gestopt , waar Tante Joke altijd met haar man stopte voor een lunch.
Marco en Tante Joke namen een broodje en ik een kop soep. Na het eten zijn we onze reis vervolgd.

Toen we bij het hotel aan kwamen besloot Marco aan de zijkant ons eruit te laten zodat we niet de hoge trap hoefde te nemen.
We liepen samen naar binnen en toen zag ik de toiletten en daar tegenover was de trap en mijn haren gingen rechtovereind staan.
Ik kreeg van het hele beeld een déjà vu en dacht dit is precies waar ik over gedroomd heb,Marco voegde zich bij ons en zag aan mijn gezicht dat er iets loos was en ik vertelde hem kijk eens naar de trap en toen zag Marco wat ik bedoelde en dacht deze trap heeft Esther precies beschreven, zoals zij dat gedroomd had.
We gingen ons melden bij de receptie en kregen onze kamers toegewezen en de sleutel en toen zijn we richting onze kamers gegaan.
We hebben twee kamers naast elkaar we gingen ons installeren en hadden met tante Joke dat we over een uurtje naar een restaurant gingen waar we hadden gereserveerd.
Het was een Indisch restaurant lekker klein en knus de gastvrouw en gastheer waren super vriendelijk,we hadden heerlijk gegeten en lekker op ons gemak,na bijna drie uur gezeten en hebben het restant van het eten meegenomen, zodat Tante Joke er thuis ook nog van kon eten.
De volgende dag lekker vroeg ontbeten met zijn drieën en daarna zijn we door Heerlen gereden en lekker een ijsje gegeten en later nog een patatje omdat tante Joke dat altijd zo lekker vindt…..daarna zijn we de terugreis gaan maken.
We hadden tante Joke thuis gebracht en Marco bleef beneden en ik heb Tante Joke naar boven ,in haar appartement ,gebracht en toen zijn we naar ons eigen huis gereden.
Nu jaren later ben ik over mijn droom na gaan denken en denk mijn droom is geen bedrog geweest want je kan familie ook niet vertrouwen tante Joke want je bloed eigen neef….heeft je bedrogen……en geld van je gestolen.
Toch klopt het spreekwoord wel;…. een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liefs,💋💋Esther💋💋

Share this content:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *