Euthanasie aanvragen

geplaatst in: verhalen | 2

Na woensdagochtend dat Marco aan gaf steeds het gevoel te hebben dat hij bijna stikt hebben we besloten om een belafspraak naar een doktersbezoek te veranderen om over wat Marco wilt als de kwaliteit van leven niet meer is zoals hij dat voor ogen heeft.

De dokter kwam tussen één en half drie had Marco zijn zoon gebeld en onze lieve vrienden Dennis en Tineke had verteld dat we nu voor de euthanasie gaan Marco kan het niet meer de strijd geven we op(of heet het anders). Til zou al langs komen maar had expres gevraagd of ze eerder hier wilde zijn kan wel een luistert oor en een schouder gebruiken vind het zo moeilijk ga mijn man,mijn steun en toeverlaat,mijn grote liefde verliezen aan de strijd van kanker wat een rot ziekte.

Til had lekker nasi en kleine saté mee dat gaan we vanavond oppeuzelen maar eerst een bakje met kibbeling het is nog lekker warm,Marco ligt nog heerlijk te slapen hij heeft zijn rust en energie nodig straks voor het gesprek.

Eerst praten wij met de twee HA en later gaan ze naar Marco toe om alles door te nemen en vast besloten geeft hij aan dit is wat ik wil en dan zie ik de rust over hem heen komen ze gaan hem laten in slapen en later het spuitje hij is opgelucht dat hij het niet hoeft te zien.

Donderdag op zijn verjaardag komt de scan-arts langs om kwart voor twaalf en ook hier ben ik niet alleen Joost en Nienke komen en natuurlijk de zoon van Marco(heb nog niet een goede band met hem en z’n vriendin daarom heb ik vrienden die mij steunen en veilig gevoel geven). Ook dat heeft Marco goed door staan de arts was heel vriendelijk en ook heel duidelijk in haar uitleg had wel even een diepe dip gehad heb gehuild en mijn frustraties eruit gegooid.

Komt niet omdat Marco euthanasie wil maar had een hele andere reden,daar ga ik mij niet over uitweiden want ik sta achter de beslissing die Marco neemt. Het is heel moeilijk je partner verliezen, maar het is ook heel moeilijk om je partner te zien lijden want welke pijn hij ook voelt ik voel die ook daarom hebben we vanaf het begin er al over gesproken en we zijn beide het ermee eens om dit te doen. Had niet verwacht hoe snel dat gaat maar de scan-arts maakt een verslag voor de HA dan moeten de medicijnen besteld worden en dan komt de HA langs om te vertellen hoe laat het gaat gebeuren.

Vrijdagochtend tien uur wordt het toegediend en dan zal Marco rustig in slaap vallen en dan krijgt hij later een spuitje en dan komt hij in een diepe slaap en wordt niet meer wakker.(ik praat of schrijf het zo makkelijk en simpel hier neer maar het is niet makkelijk hoor). Als zijn hart gestopt is komt er een schouw-arts om hem dood te verklaren.

Weet alleen dat we echt alles uit het leven gehaald hebben en nog meer uit de laatste twee en halve maand kon dag en nacht bij hem zijn en de verzorging geven hoe hij het wilde soms was het wel moeilijk om even deur uit te gaan om een boodschap of zijn medicijnen halen maar was wel even goed om in een andere omgeving te zijn.

Ik ben zo dankbaar om jou in mijn leven gehad te hebben zal jou altijd in mijn hart dragen we hebben van elk minuut genoten zelfs op de laatste avond hebben we nog veel gezegd tegen elkaar en ik ben zo blij dat we dit met z’n twee hebben doorstaan ik weet dat ik zonder jou alleen door moet gaan maar jij leeft voort in mij hart en gedachten.

Mijn liefste rust zacht ik hou van jou…..

Esther😘😘😘

Share this content:

2 reacties

  1. Danielle

    Lieve Esther, dank je wel voor het delen. Wat moet het zwaar voor jou zijn geweest. Gecondoleerd lieverd. Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *