Geïrriteerd

geplaatst in: verhalen | 0

Ik vraag mij wel vaker af hoe kunnen mensen zo kunnen zijn nu begrijpen jullie misschien niet waar ik het over heb.

Zal het proberen uit te leggen:

Toen ik begon te werken was ik net 18 jaar en ik werkte in het centrum dan moest ik met de tramlijn 1 richting het centraal en dan nog een minuut of 15 lopen. Mijn moeder wekte mij ruim van tevoren wakker zodat ik ruim op tijd op het werk aankwam soms was ik er een half uur van te voren en soms een kwartier.

Ik klaagde daar wel eens over en dan zei ze”je moet altijd op tijd op het werk zijn anders geef je je collega’s irritatie”. Ik snauwde het altijd weg met”wat maakt dat nu uit ik ben er toch maak”. “Dat klopt wel zei ze dan maar de tijd dat je niet aanwezig bent moeten hun opvangen”. Door mijn lieve moeder kwam ik nooit te laat en hoefde ik mijn niet te haasten om op mijn werk te zijn had nog altijd genoeg tijd om te kletsen of een bakkie te drinken ben mijn lieve moeder daar heel dankbaar voor dat zij mij altijd wakker maakte.

Toen ik zelf moeder werd heb ik dat ook aan mijn kinderen geleerd om altijd op tijd te komen op hun werk of op school het is storend om te laat te komen,vaak ook veel discussies gehad erover.

Maar waar ik het over wil hebben is dat wij collega’s hebben die het vanzelfsprekend vinden om te laat te komen ondanks we ze daar over aanspreken komen ze nog dagelijks te laat. Nou kunnen jullie wel zeggen daar is je leiding voor dat klopt alleen de overige collega’s die altijd op tijd komen moeten vaak in de tijd dat zij er niet zijn het werk doen en dan raak je best van geïrriteerd omdat je eigenlijk dubbel bezig bent.

Nu heb je te laat en echt veel te laat dat weet ik ook wel maar waarom kunnen mensen het gewoon weg niet op tijd komen.

Misschien dram ik wel een beetje door maar het is niet alleen een week zo maar jaar in en jaar uit. En dat vind ik best veel als je echt wil werken en het naar je zin heb dan doe je het je collega’s niet aan.

Een ander geval waar ik mij aan irriteer is waarom kunnen we ons niet gewoon aanpassen je werkt in een bedrijf met klanten dan praat je met je medecollega’s gewoon Nederlands bij ons gebeurd het niet en dan mag ik niks zeggen want dan krijg je een grote bek terug ik kan er niet met mijn hoofd bij dat je geen gevoel heb van waar ben ik mee bezig dit hoor ik niet te doen ze hebben gelijk dat is onbeschoft om in mijn moerstaal te praten terwijl ik aan het werk ben en voor mijn collega’s is het ook niet prettig dat ik dat doe.

Genoeg er over…….heb nu weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *