gezondheid update

geplaatst in: verhalen | 2

Op 7 mei moest ik mijn bloed laten prikken en ben vroeg opgestaan om naar Rijngaarde te gaan want die is vanaf 8 uur open en meestal beginnen ze meteen als er al mensen binnen komen,maar nu hebben ze de openingstijden veranderd sinds April en beginnen ze pas vanaf 8 uur en dat wist ik niet.
Dus ik ben lopend er naar toe gegaan en stond voor een gesloten deur en gelukkig zou ik ook even boodschappen doen dus ik ben dat maar eerst gaan doen en liep dan maar weer richting huis om de boodschappen thuis te zetten.
Via de site van de gemeente ben ik gaan kijken hoe laat die andere priklocatie open ging.
Er is een nieuw medisch centrum gebouwd sinds dit jaar en daar zit verschillende afdelingen in en ook dus bloedafname en die begon om 8 uur en dat is even iets dichterbij.
Ik ben daar naar toe gegaan en kwam eraan haalde mijn nummer en kon nauwelijks plaats nemen want werd meteen naar binnen geroepen.
Het is eigenlijk lopende band werk zeg je geeft je urine af en je geboorte datum wordt gevraagd en dan band om je arm en naald zit erin voor je het weet.
Nou ik heb twee buisje urine en een grijze en licht gele afgegeven,en het weer is zo lekker dat we besloten om naar vlietland te gaan.

Op 15 mei wordt ik om 9:30 verwacht bij het paviljoen voor de uitslag.
Ik moest alleen er naar toe want we kregen een monteur van de Ziggo die onze nieuwe modem ging installeren en blijf Marco thuis.
Gelukkig ging het heel erg vlot,zat net en kon meteen meelopen dus ik nam plaats in de spreekkamer en er werd gevraagd hoe ik mij voelde en hoe het allemaal met mij ging.
Kon vertellen dat ik mij goed voelde en alles lekker gaat.
De uitslag van mijn urine en bloed waren goed was erg blij.
Suiker was nuchter 4.6 en mijn cholesterol was ook heel goed.
Nu mijn bloeddruk meten en die was een beetje laag 95/70 maar beter dan wat ik eerder ooit heb gehad 180/100.
Ik werd gewogen en gemeten en daar kwam uit dat ik 60 kilo woog en 154.5 lang was en de laatste keer in November woog ik 62.5 dus er was 2.5 kilo er vanaf,misschien niet heel veel maar voor mij is het goed genoeg.
We hadden het ook over mijn rookgedrag en ja ik wil wel minder of misschien ooit gaan stoppen maar ik wil niet kilo’s aankomen dus ik ga nu mijn peuken tellen,ja ik ben een raar wijf,maar misschien hou ik het zo wel onder controle door zo minder te roken en niet te veel aankomen…….
Nu werd mijn buikomvang opgemeten en die bleek 87 te zijn en dat was de laatste keer ook maar ik ga lekker door met mijn sportmix eten,en mijn yoghurt met muesli en lijnzaad en ’s avonds mijn avondeten.
En we hadden afgesproken dat zij met de dokter zou overleggen of er één bloeddruk pil eraf mocht en daarover zou ik gebeld worden.
Op 16 mei heeft Marco even gecheckt wat ze hebben besloten en ja hoor mijn Amlodipine van 5 mg daar mag ik mee stoppen en dan willen ze mij op 25 juni nog wel even zien en dan gaan zij mijn bloeddruk op nieuw meten dus ik ben heel erg benieuwd of die weg mag blijven dan heb ik het bijna anderhalf maand niet geslikt.
Ik ben met alle uitslagen super blij en ik ga er lekker mee door en in November krijg ik opnieuw een uitslag alleen hoef ik niet voor bloedafname dan doen ze bloed prikken in mijn vinger in de praktijk voor mijn suiker.
Liefste Esther

2 reacties

  1. Forever38.com

    Zo herkenbaar wat je schrijft van het niet kilo’s willen aankomen dus nu je peuken gaan tellen … Ik heb dat ook jaren gedaan.
    Inmiddels ben ik 3 jaar gestopt en ben ik 25 kilo lichter. Dus zo kan het ook ! Maar tot de tijd rijp is om te stoppen : geniet gewoon van je sigaret. Want zodra je dat niet meer doet, dan moet je direct stoppen ! x

    • ellymay47

      Klopt ik geniet er nog dagelijks van maar ik weet ook dat het niet goed is en het risco bij mij is veel hoger omdat er bij mij in de familie hartklachten nr 1 is dus ik wil in de toekomst stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *