Laatste dag van het jaar

geplaatst in: verhalen | 4
Tony’s gebakskraam

Bij oud& nieuw horen oliebollen en als je ze zelf niet kan maken net als ik moet je ze kopen,weet niet hoe druk het kan zijn maar deze Amsterdamse staat er vroeg voor op. Ik kwam eraan toen was ik nummer drie ik zou niet willen weten als ik later ging wel nummer ik was,maar ze zijn binnen.

Ik weet nog dacht dat het in 2012 was en mijn zoon Robby was zo ziek hoge koorts en het enige waar hij naar verlangde was een oliebol en ik zou geen goede moeder zijn om dat te halen. Overal was het druk en ik dacht als er één of twee kan bemachtigen dan heb ik een gelukkigste zoon op de wereld,bij de oliebollenkraam op het Osdorpplein stond een rij dat was zo lang en het was al heel laat dus die liet ik schieten. Bij de AH en Dirk van de Broek niks alles was op,dan doorrijden naar het tuincentrum maar daar stond ook een rij waar je U tegen zei. Met lood in mijn schoenen reed ik naar huis, mijn buurvrouw die zag mij aankomen en vroeg:”Esther wat is er aan de hand”. Ik kon haar alleen antwoorden:”Robby is ziek en wilt graag een oliebol eten,maar overal was het druk of uitverkocht. De schat ging naar binnen en gaf mij een schaaltje met wel vier oliebollen en zei:”laat het hem smaken”. Nou ik kan je zeggen die oliebollen hebben echt gewerkt hij knapte die avond op en ik zei alleen tegen:”je moet de buurvrouw wel even bedanken”.

Oud en nieuw heeft ook een zwart randje want dit is namelijk de dag dat mijn oudste broer Nico twaalf jaar geleden is overleden. Lieve Nico denk nog vaak aan jou en zoals een ieder ook zegt wel uit het oog,maar nooit uit het hart.

Deze drie kaarsen symboliseren mijn moeder Floor,mijn oma Jo en mijn broer Nico voor jullie brand ik dit.

Ben zojuist gebeld door callcenter medewerkster die mij mag verblijden dat ik kan meespelen met de bankgiroloterij en dat er mooie prijzen te winnen zijn. Haar vraag was:”als ik 10.000 euro zou winnen wat ik dan zou doen”. Mijn antwoordt was:”ik heb een goed leven en ben er erg gelukkig mee en mijn grootste prijs wat ik ooit gekregen heb is mijn man waar ik al tien jaar heel gelukkig mee ben en ik vertelde haar speel al mee met de postcodeloterij,vriendenloterij en de Staatsloterij”. Ik wenste haar verder een gelukkig en gezond 2021 toe en hing op.

Het zijn de kleine dingen die ik heel erg waardeer en natuurlijk is een grote geldprijs mooi om te winnen,maar ik heb nooit in mijn hele leven een relatie gehad dat zo lang is aan heden en ik heb nog nooit zoveel liefde,respect en waardering gehad van mijn relaties van nu dus ik dank God op mijn blote knieën dat Marco en ik nog heel lang bij elkaar blijven in gezondheid.

Het is wel heel vreemd zijn dat er geen vuurwerk afgestoken mag worden maar dat zal voor ons geen probleem zijn geen harde knallen en het scheelt mij weer heen en weer hollen.

4 reacties

 1. rietepietz

  Dat zijn wel heftige herinneringen bij de jaarwisseling al is de herinnering aan de oliebollen voor je zoon ook een goede herinnering. Inderdaad niets mooier dan een goed langdurige relatie, Een mooi 2021 samen.

  • ellymay47

   Dank je wel voor de mooie woorden.
   Ik leef alleen door herinneringen aan mijn kinderen dat houdt mij op de been en natuurlijk door de steun en begrip van mijn partner.

 2. VoorHetBlogGezet

  Wat een mooi blog meisje. Ook mijn gedachten gingen deze dagen naar broers en zus die er niet meer bij kunnen zijn. Herinneringen zijn er om te koesteren. Voor jullie een gelukkig en gezond 2021 gewenst. Groetjes Ria❤🙋‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *