Mijn eerste zwemles

geplaatst in: verhalen | 0

Ik had mij ingeschreven voor volwassen zwemmen maar toen ik nog niks hoorde heb zelf even aan de bel getrokken op zaterdag om te vragen wanneer ik aan de beurt ben om te mogen beginnen en de dame achter de receptie zal voor mij na vraag doen. Een vriendelijk stond mij te woord en zij zou even informeren en beloofde mij dinsdag te bellen want dan werkte ze zelf weer maar toen ik hoorde dat ik op donderdag om zeven mocht beginnen en dan gaat deze gekkie al haar tas in pakken en dan gieren de zenuwen door mij lichaam Esther alles komt goed en heb alvast er over nagedacht hoe ik de eerste zwembad ga doen. Mijn gehoorapparaten doe ik gelijk uit als ik thuiskom en dan wat lichts eten en misschien ook niet heel veel drinken en mijn medicatie moet ik dan later in nemen.

Mijn zwemtas

Ga mijn wekker ook zetten anders vergeet ik dat ik nog de deur uit moet het zal mij maar gebeuren dat ik het vergeet.Ik kwam er aan en zag niemand achter de receptie zitten maar in de keuken was wel een jongedame had mij gemeld kreeg mijn zwempas en zij vertelde hoe ik die gebruik en mijn spullen kan ik in een kluisje stoppen alleen heb ik geen 50 cent maar ik mocht het van haar lenen en later terug geven en toen ik omgekleed was deed ik mijn tas en jas in kluisje nummer 38 maar eerst een foto van mijn kleding in het pashokje.

Mijn zwempas
Het kledingshokje

Stond ontwenning heen en weer te lopen en opeens stond ik niet meer alleen een andere dame Astrid zwemt al drie weken en zij vond het fijn dat de groep niet heel groot is 13 personen ik zwem gemengd en de les voor ons is alleen dames maar die hebben problemen dat als hun naar een kleedhokje moeten dat er mannen staan maar omdat het mijn eerste les dacht laat ik die meneer vragen om even opzij te gaan.

Bleek dat deze dames elke week zeuren en zij willen dat de sportschool de kuil de gemende groep later gaan beginnen maar mijn zwemjuf zei zij kunnen dat niet beslissen en weet je wat zo raar is zij beginnen om zes uur en eindigen om kwart voor zeven en wij beginnen om zeven uur dus ze hebben alle tijd maar deze groep zal wel elke week te laat komen dus het blijft een probleem. Yvonne is mijn zwemjuf en eerst ging kijken wie er allemaal waren met haar IPad en we waren eerst met vier personen en later kwamen er nog twee personen.Ik mocht het water met een foam zwem noodle rondjes lopen om te wennen hoe het aanvoelt en dat was voor mij een goede start want vond het best moeilijk om de trap af te gaan en mijn voeten op de bodem te voelen maar na twee rondes ging ik zwemmen schoolslag is wat ik eigenlijk echt ken en natuurlijk ook op mijn rug en Yvonne heeft mij als tip gegeven om bij schoolslag als ik uitdrijf tot twee tel soms ging het goed en soms nam ik een extra slag maar dan raak ik uitgeput maar daarna ging ik een halve borstcrawl doen met mijn foam noodle die ik gestrekt voor mij had en mijn benen moesten aan het werk bewegen als een dolfijn was ik bezig het was best zwaar maar nadat de les afgelopen was voelde ik mij heel erg voldaan nu snel naar huis morgen weer vroeg op en wat leuk is je krijg ook weer meer sociale contacten en dat is wel heel fijn.

Ik ben toch wel trots op mezelf dat ik dit doe want het geeft mij steeds meer zelfvertrouwen in het water en daar doe ik het voor zodat ik op de Vlietland weer lekker kan gaan zwemmen.Nu ga elke donderdag zwemmen en ook dat is een sport dus Esther goed bezig twee keer in de week sporten. Voor nu snel mijn bed welterusten,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *