Mijn lieve Moeder

geplaatst in: verhalen | 4

Mijn moeder was mijn alles…….ze steunde me en hielp mij met alles…..zo ook met de opvoeding van mijn kids haar kleinkinderen……omdat ik met Zefanja 4 jaar bij mij ouders woonde paste zij op haar kleindochter Zefanja en was mijn moeder voor Zefanja meer een moeder dan oma en dankzij de geboorte van Zefanja lag je ook minder in het ziekenhuis……Jullie waren echt 4 handen op een buik en Zefanja kon veel bij jou bereiken……weet wel dat ze je vaak in de maling nam tijdens het eten….ze wilde vaak bij haar oom Dennis eten zodat hij haar eten opat en ze later kunnen zeuren om patat,pizza of een broodje shoarma en dan kreeg ze toch haar zin…..Maar je zou op al je kleinkinderen en ook op je twee achterkleinkinderen gek zijn……want je heb heel vaak ook op andere kinderen gepast en vaak bleven ze ook logeren……zo had Audery bij ons gelogeerd en Cindy en je past op Grace en iedereen was heel erg gek op jou……je was de liefste moeder en oma die ik in mijn leven heb gehad……toen je wegviel was het een heel groot verlies……voor mij maar ook voor zovelen die je kennen……Maar je had een zwak hart en we wisten dat er ook een dag zou komen dat je bij ons weggerukt zou worden maar Mama ik mis je heel erg en hou van jou…….kan je nooit meer iets vragen of knuffelen….

FB_IMG_1439578136576
deze foto is dat je heel jong was…..je bent echt een mooie vrouw mijn moeder

20150825_221255
hier ben je met je oogappel……Zefanja

overal waar jij ging was Zefanja ook…..je was dagelijks bij je moeder die in het verzorgingshuis lag en Zefanja liet je naast je moeder liggen….ondanks je moeder niet meer veel spraak was ze ook trots en blij voor jou dat je ook kleinkinderen had..
20150825_221433
Je moeder en je kleindochter

Toen de zus van je moeder kwam was het voor jou normaal dat ze bij ons bleef….en dat was het enige moment dat ze ooit in Nederland was……want nooit eerder was ze hier geweest ze had haar zus nog ontmoet……en zo was ook voor tante Jeanet Zefanja een soort achterkleinkind….
20150825_221204
Tante jeanet met je kleindochter…..

Zoals ik al zei veel mensen die kende je de een kende je van school…..omdat je altijd voor de bazaar loempia’s maakte…..en altijd voor ons kinderen aan alles meedeed……als er een ouderhulp nodig was,was jij altijd beschikbaar
Uit de buurt is echt bijna voor veel buurtkinderen bekend dat iedereen bij ons altijd over de vloer kon komen…..weet ook dat ze vaak in de pan keken om te kijken wat we gingen eten en je liet altijd alles toe……en bij ons kinderen was je bekend als de liefste moeder die we hadden…..
dus het was ook vanzelf sprekend toen een van ons met sinterklaas suprise moest maken kreeg je deze
20150825_221312
Je vond het zo leuk

ik ben blij dat ik met jou in 1992 nog op vakantie ben gegaan naar je geboorteland en alles daar samen heb gezien het was de mooiste en leukste tijd die we samen hadden….Mama ben zo dankbaar dat ik je dochter ben en jou twee kleinkinderen heb geschonken…….Robby heb je niet lang meegemaakt maar ik weet zeker dat je bij beide in hun geheugen gegrift zit……net als bij mij…….praat vaak met Marco over jou…na mate jou verjaardag of de maand December er aan komt dan wordt ik heel onrustig en wil alleen maar rust hebben……….vaak zoek ik iets wat ik kan doen een spelletje op de laptop of werk in de tuin zodat ik niet te veel hoef te piekeren…….want ben er lang mee bezig om iets neer te zetten…….
IMG_6770
bijna al je kleinkinderen,m.u.v.Gaby dochter van Axel maar met Mandy en Kevin
kinderen van Peter en Sylvia
IMG_6773
bijna al je kinderen bij elkaar…..zonder je zoon Nico en zoon Axel
IMG_6775
Je schoondochters eigenlijk heb je ook een schoonzoon de partner van mij

Maar als je nog in midden was had je nu een heleboel liefdevolle mensen om je heen
gehad die snakte naar jou liefde en warmte maar je woont wel heel diep in mijn hart en ik hou je zo dichtbij mij…….jij bent mijn alles…….mis je heel erg…..
en daarom schrijf ik dit gedicht voor jou…..

MAMA’S VERJAARDAG

Ieder jaar op deze dag,
weet ik….dat ik even huilen mag.

Mama,….ik ben erg gelukkig in mijn leven,
toch mis ik alles wat jij me hebt gegeven.

Bedankt,dat je altijd in mijn hart bent gebleven,
ooit weer samenzijn blijft mijn streven.

Dus…als straks de hemelpoort voor mij opengaat,
misschien ben ik wel boos en kwaad,
dan is het fijn als jij daar staat,
want jij bent mijn steun en toeverlaat,
de beste moeder die er bestaat.

Ik ben zo blij dat jij me in de hemel wegwijs maakt,
als je zegt;”hier is alleen liefde en geen haat,
wees ook niet bang dat ik je verlaat,
ga maar lekker slapen….het is al laat”,
jij stelt me altijd gerust en geeft me raad.

Dat voel ik ook….als ik thuis tegen jouw foto praat,
dat je naar me luistert en me verstaat.

Ik zet nu een vaas met bloemen bij jouw foto neer,
ik mis je en dat doet zeer,
ik huilde even, maar nu niet meer,
ik hou van je, tot de volgende keer.

Liefst, xxx Esther.

20151017_172625

wel uit het oog,maar nooit uit het hart

4 reacties

 1. Marco Zevenbergen

  19 oktober 2014

  Lieve Mama,

  vandaag zou je 83ste verjaardag zijn,
  jou feliciteren en knuffelen,dat was altijd zo fijn,
  nu moeten we het doen met een rijm.

  één dag samen zijn met jou
  het mooiste wat ik wensen zou,
  maar ik zou na die dag zeggen,
  Mama ga maar weer gauw.

  Je hebt het nu goed bij de Heer
  en ja….ik mis je ieder jaar steeds meer,
  maar ik voel ook jouw geluk deze keer,
  dus tot volgend jaar maar weer.

  Liefste Esther

  dit was je gedicht van vorig jaar schat

 2. Marco Zevenbergen

  19 oktober 2013 om 6:10

  Vandaag is de DAG, dat U jarig bent.
  Een dag waarop U werd verwent
  Mama ….ik mis je omdat jij mij zo goed kent
  en een geweldige moeder bent.
  Vandaag alleen met Marco, mijn vent,
  wat jammer dat U hem niet kent.
  Vandaag vertel ik hem, hoeveel liefde U bezat,
  mijn moeder, de grootste schat.
  Ik zou willen dat U nu naast ons zat
  of dat we weg gingen, samen op pad.
  Maar U bent nu niet meer hier ,
  anders was het een mooie dag met veel plezier.
  Misschien wel op Scheveningen ,op de pier
  Vandaag helaas een dag die ik niet met U samen vier
  Ik schrijf dit gedicht helaas zonder jou,
  maar met liefde omdat ik nog steeds zoveel van U hou

  Je dochter

 3. Marco Zevenbergen

  19 oktober 2012 om 6:27

  Lieve Mama

  Zeventien jaar geleden verdween je uit mijn leven
  Ik denk zo vaak aan alle mooie momenten die jij mij hebt gegeven.

  Vandaag zou jij 81 jaar geworden zijn
  omdat te vieren zonder jou, doet wel pijn……

  Ik mis jou als mijn steun en toeverlaat
  en vooral jouw wijze raad……

  Gelukkig heb je nu geen pijn meer
  en kijk je vanuit de hemel op mij neer,
  dat geeft mij steun ,keer op keer

  Natuurlijk ga ik jouw geboortedag herdenken
  en dit gedicht aan je schenken ……

  Al ben jij in de hemel nog zo hoog
  jouw slingers zullen verschijnen in een regenboog

  Daarom Mama gefeliciteerd….

  Liefst je dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *