Netflix genomen 18

geplaatst in: verhalen | 0

Welke serie heb ik afgekeken Lidia Poët en waar gaat het precies over Lidia is een afgestuurde advocaat in Italië Turijn daar speelt deze serie zich af.

Ik vond dit een hele goede serie van zes afleveringen Lidia heeft snel door als iemand onschuldig wordt gearresteerd met haar broer enrico en Jacopo die verslaggever is en dan heeft ze nog een vriendje waar ze heel intiem mee is,maar geen liefde voor voelt.

Maar in die tijd 1883 was zij de eerste vrouw die zich bij de orde van advocaten aanmeld maar in 1884 wordt haar inschrijving door het hof van cassatie afgenomen met het argument dat dit beroep alleen door mannen gedaan kunnen worden. Door haar broer Enrico wordt zij zijn assistent en kan hem helpen bij zaken van rechten van minderjarigen, gemarginaliseerde en vrouwen.In het bijzonder steunt ze de zaak voor het vrouwenkiesrecht.

Vele zaken met haar broer opgelost en uiteindelijk gaat ze met haar vriendje mee naar Amerika en dan is het een heel stom einde maar over het algemeen vond het goed om te zien hoe vrouwen niet gelijk behandeld werden als mannen heb soms nu nog maar tegenwoordig zijn er veel meer vrouwen aan de macht.Wil je het weten hoe het afloopt kijk dan zelf er naar.

Veel kijkplezier,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *