Onzichtbaar voelen.

geplaatst in: verhalen | 0

Ik heb steeds meer dat ik onzichtbaar ben voor mijn omgeving en waarom ik dat gevoel heb dat ga ik proberen uit te leggen. Vroeger als kind was ik de dochter van dat Indische gezin wonend op de viveportenstraat waarvan haar vader de postbode in Osdorp was. Later werd ik gezien als het zusje van……zal niet de namen noemen van al mijn broers.

Nog veel later was ik de moeder van Zefanja en Robby die altijd met haar kinderen op het speelplein speelde met haar kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes….en nog was het de dochter van…..het zusje van……Op mijn werk was ik dat leuke Indische vrouwtje die elk kind aan het verwennen was met een stukje worst of kaas.

Later was het de vriendin van……Marco en nu hij er niet meer is ben ik een nobody van iedereen want nu ben ik niet meer de dochter,moeder of vriendin van iemand. Niemand kent je niet eens meer maar mensen ik ben Esther een individuele persoon met haar eigen persoonlijkheid en dan lijkt het wel zonder Marco want dat was degene waar ik de laatste jaren mee gezien ben of ik niet meer besta toen was het wel zo en dan denk wat kan je omgeving ineens draaien als een blad aan een boom.

Toen vond men mij aardig en spraken zij mij aan en nu ik alleen heeft iedereen zijn eigen leven en ik wil niet zeggen dat het niet goed is want ik ben immers alleen geboren maar het verbaasd mij wel heel erg dat ineens iedereen niet meer in beeld zijn en dan denk ik heb ik ooit voor men wel bestaan of was het meer tja,ze was samen met Marco en dan hoor je er op dat moment gewoon bij.

Maar mijn schat had dit mij al voorspeld schat er komt een tijd dat men niet meer naar je omkijk en degene die het wel doen zijn je echte vrienden en die houden van jou ondanks je nu alleen bent.Maar ik was zo iemand die daar niet in geloofde en nu zag ik mijn schat in mijn droom en daar bevestigde hij mij toch weer ermee ik heb het je gezegd leun niet te veel op je omgeving trek je eigen weg.

Mijn schat de voorspeller had ik maar geluisterd dan had ik er nu geen pijn en verdriet van gehad maar lieverd je heb gelijk vrienden kan je kiezen en daar ga ik voor echt liefdevolle vrienden.

Hoe zei Marco het ook alweer waarvan Akte,

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *