Poging tot inbraak

geplaatst in: verhalen | 0

Allereerst werden we vanmorgen verrast met de komst van een kennis die belde of we thuis waren want hij was een stuk gaan fietsen en kwam er achter dat hij al in Bodegraven geland was en we vonden het wel gezellig om Thymen weer eens te zien,kennen hem van het naaktstrand en sinds afgelopen jaar komt hij er niet meer omdat het slechter gaat met zijn vrouw. De man is al 84 jaar en fiets nog aardig wat km,hij woont in Alpen aan de Rijn.

Toen we net bezig waren om afscheid te nemen zag ik een politieagent onze oprit op komen dus ik opende de deur en daar van hadden we het verhaal dat er een poging tot inbraak was bij de buren en of wij toevallig camerabeelden hadden.

Meteen toen Thymen weg was de beelden opgezocht en ja,hoor twee gasten kwamen aan lopen om 05:53 en die gingen bij de buren hun oprit op en om 05;57 zagen we ze weer wegrennen,aangezien we camera’s rond ons huis hebben ben ik verder gaan speuren en kwam er op dat ze bij de buurvrouw aan de andere kant over de schutting hebben zitten kijken en vervolgens bij de lantaarn staan overleggen, maar omdat je eigenlijk alleen hun lichaam zien hebben we besloten om de camera’s opnieuw goed te installeren zodat we meer zicht hebben rond het huis.Nu de agent een mail gestuurd dat die gasten erop staan,maar ik vergeten ben hoe ik het op usb-stick kan zetten,misschien kunnen ze hetzelfde even komen doen.

Terwijl bezig waren met de camera’s kwam een andere buurvrouw die aan het einde woont die had ook op haar camera gekeken maar zagen niks.

Ik ben toch wel blij dat we camera’s hebben zodat we altijd alles in de gaten kunnen houden en met het hek om het huis.

Criminaliteit daar hoor je nou zo vaak over je moet je toch veilig voelen in je huis ben echt boos waarom zoveel criminaliteit wij mensen hebben ook hard gewerkt voor onze spullen en de impact wat het met zich mee brengt.

Vind het zo erg voor die mensen heel veel sterkte en hopelijk krijgen jullie weer een gevoel van veiligheid in jullie eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *