Rouwen=Verwerken 1

geplaatst in: verhalen | 0

Dat je door fases heen gaat weet ik nu ook wel want na het ongeloof kwam aan bij mij heel veel boosheid maar ook een schuldgevoel naar boven en dan hoor ik de mensen zeggen hoezo heb je dat.

Fase:Boosheid&Schuldgevoel,

Nou ben heel erg boos omdat ik mij in de steek gelaten voel en ik even niet weet hoe ik verder moet gaan de veiligheid is zo ineens verdwenen en moet nu op mijn zelf leren vertrouwen en dat heb ik dertien jaar niet meer gedaan.Het was altijd Marco voor en Marco achter hij nam heel veel verantwoordelijkheid bij mij uit handen hoefde nergens over na te denken Marco regelde het wel,Marco belde wel voor mij.

Dan kwam bij het schuldgevoel naar boven waarom heb ik Marco niet naar een dokter gesleurd en waarom heb hem geen darmkankeronderzoek laten uitvoeren terwijl we toch die brieven thuis kregen maar ik wist dat hij bang was voor ziekenhuizen en dokters.Maar wie weet had er nog iets aan gedaan kunnen worden als we het wisten dat is het hadden we maar…… Marco zelf zei zelf:”als we het eerder wisten dan was het net zo erg schat”. Dat klopt maar misschien konden we het wel langer bij elkaar zijn dat zijn mijn gedachtes achteraf.

We hebben die maanden er veel over gesproken en dan voel je de angst dat we beide hadden hij de angst om mij achter te laten en ik de angst om hem te laten gaan. Het zijn moeilijke keuzes geweest en heel grote beslissingen die er genomen moesten worden maar ik was blij dat we die samen konden nemen maar het neemt niet weg hoe erg ik hem mis en soms nog heel erg nodig heb maar nu moet ik leren om verder te gaan alleen.

Soms komt de boosheid en schuldgevoel nog bovendrijven want is alles altijd goed uitgesproken achteraf hoor je dingen dan denk waarom weet ik dat niet van hem, waarom hebben wij er niet over gesproken maar Marco zijn motto was wat we in verleden hebben gehad of gedaan heeft niks met de relatie die wij nu hebben. En daar heeft hij wel gelijk in daarom zal ik de dingen die ik gehoord heb na zijn overlijden moet vergeven en vergeten en verder teren om de mooie herinneringen die wij samen hebben gedeeld en het waren hele mooie herinneringen en momenten,

Dank je wel Marco Zevenbergen dat wij samen een mooi en gelukkig leven heb geleid,

Veel liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *