Sauna Elysium Bleiswijk

geplaatst in: verhalen | 0

Ik heb een sauna cadeau bon gekregen van wat collega’s waar ik mee uiteten was geweest en om in mijn uppie te gaan vind ik nog even iets te eng(misschien zit dat in mijn hoofd) maar heb Esmerelda (Vlietland) gevraagd of ze zin had om mee te gaan haar ken ik zoals je achter haar naam ziet staan van jawel mijn favoriete strandje.Zij was best verrast dat ik haar vroeg maar wilde heel graag mee dus we hadden over en weer geappt en kwamen uit op 7 februari en zodoende haal ik haar om elf uur op.Zij woont ook lekker in de buurt is ook gezellig om samen te rijden.

Ik heb gereserveerd met een hoofdgerecht erbij dus we gaan heerlijk samen eten jammer genoeg kunnen er geen foto’s gemaakt worden maar ik ga het allemaal proberen te onthouden zover ik het kan 😂😂.

Ik had een papiertje waar ik alles in noteerde waar we in zijn geweest en wat ik gegeten heb Esmerelda vond het wel slim denk ik🤔.

Maar oké Elysium is echt heel erg veranderd de laatste keer dat ik er ben geweest is in 2017 met Marco en vrienden. We melden ons maar wat was het superdruk zeg leek wel of iedereen vrij had en het duurde even voor we aan de buurt waren. Daarna gingen met ons bandje de trap op om naar de kleedkamers te gaan en we gingen om omkleedde in kleedkamer 5 ik had hokje nummer 530 en bij de balie kregen we alvast een plastic tasje om onze spullen erin te doen je handdoek,mijn bril,mijn boek(met papier en pen)en een flesje voor water.

We gingen eerst op onderzoek uit maar ik merkte dat het buiten ook heel erg veranderd was daarna gingen we eerst onder de douche en daarna in de eerste sauna dat was de kruidensauna die was 75*C graden dat was wel lekker hoor heerlijk al het luie zweet eruit en niet lang daarna zijn we in het Spirituele bad gegaan om al het luie zweet eraf te spoelen en weet je dan krijg je wel trek want het was twaalf uur dat wij er waren en om één uur zijn we naar het restaurant Pure gegaan waar we aan tafel nummer 73 zaten en lekker wat te drinken genomen Esmerelda nam een thee met een appeltaart (lijkt Marco wel alleen hij nam altijd koffie) ik nam een Almond Latte met een aardbei blondie brownie we lagen in een deuk van dat kleine stukje wat er op de schotel lag maar we hebben wat afgekletst en ik vond het super gezellig.

Daarna zijn we naar het zwembad gegaan dat was zo mooi en echt zo lekker warm ik zag een romantisch sauna en daar ging ik naar binnen die was ca 90*C maar het was echt heerlijk wel warm maar het was wel te doen maar niet voor heel lang maar 5à10 minuten was net genoeg Esmerelda die ging vanuit het zwembad in een geurbad zitten en daar ging ik haar later bij vergezellen die was ook heerlijk warm eigenlijk waren de baden waar we in gingen best lekker.

We gingen toen naar buiten en de eerste sauna die ik nam was de Finse die was 80*C graden,Esmerelda bleef buiten binnen zaten twee dames en hadden de bovenste rij ik deed rij twee maar na 5 minuten leek het wel of mijn neushaartjes weg schroeien en was weer heel snel buiten Esmerelda lachte maar het was wel lekker en we liepen verder naar de panorama sauna die ca 75*C graden was Esmerelda was in no-time weer buiten ik een paar minuten later.

Toen kwamen we bij het zoutwaterbad aan daar hebben we denk ik bijna een uur in gedobberd dat was heerlijk je kon drijven en zakte door het zout niet naar beneden maar ineens kreeg Esmerelda allemaal rode vlekjes op haar lichaam en toen zijn we eruit gegaan toen zijn we een stoomcabine in gegaan die was ca 50*C maar na tien minuten waren we vertrokken kregen beide best wat trek maar ons hoofdgerecht kon pas vanaf 17:00 dus toen zijn we nog even in een Caldarium ca 50*C gegaan waar we van een man hoorde dat hij ook rode vlekjes kreeg van het zoutwaterbad dus ik denk dat meerdere er misschien last van hadden gehad.

Om 16:50 waren we weer in het Pure restaurant maar nu zaten we aan tafel 105 en zaten beide op een bank lekker zacht beter dan een stoeltje en omdat we die tien minuten vol wilde maken eer we konden bestellen namen we wat te drinken Esmerelda nam thee en ik nam een zwarte thee met limoen-munt-druif-appel-peer heerlijk koud en we konden wel ons eten bestellen nadat ons bandje was gescand ik nam zalm met pesto korst-groene asperges-pastinaakcreme-paprikasaus-pesto en friet erbij Esmerelda nam pasta pesto het was verrukkelijk alleen er waren zoveel mensen aan het werk en het duurde best even voor ons eten op tafel stond.

We hadden tot negen als eindtijd maar om half zeven gingen na ons laatste drankje weg wat namen we nog Esmerelda thee en ik nam een frozen cappuccino lekker ijskoud en daarna naar de kleedkamers en lekker naar huis maar eerst een peuk het was supergezellig Esmerelda ik heb zo genoten van onze sauna dagje ik zetten Esmerelda bij haar voor de deur af en rij lekker naar huis het was een dag om niet te vergeten zo leuk heb ik het gehad dankjewel Esmerelda😘,

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *