Snuffelstage

geplaatst in: verhalen | 0

Wij doen toch wel leuke dingen voor scholen van nieuwkomers, vandaag had ik 8 jongeren van zeventien jaar die een paar uur op afdelingen mee helpen en ik als medewerkster vertel wat er op de broodafdeling gebeurd.

Eerst worden ze toegesproken door andere medewerker en dan gaan ze in groepjes van vier door de winkel. Ik vertelde over hoe het brood binnenkomt,wij krijgen dagverse brood die S’morgens aankomt en een collega vult het in het schap. Klein brood komt met de diepvries binnen,liet hun de vriezer zien dat vonden ze uitaard heel koud.

Ik vertelde dat een collega dat in de middag uittelt en het in kratten doet,zodat de collega die in de ochtend werkt het op de roosters uitzet en daarna gaat bakken. Maar nu eerst de handen wassen, want we werken niet met plastic handschoenen,maar steeds met schone handen.

Toen mochten ze stokbrood inpakken en liet zien hoeveel verschillende stokbroden we hadden en ze vonden het geweldig, één van de meiden zei het is heel makkelijk,toen liet ik zien hoeveel verschillende broden we hebben en toen begon ze te lachen en zei:”dat is wel moeilijk,vooral omdat we pas een jaar in NL zijn”. Ik zei:”dat leer je wel hoor”.

Ik stond voor de croissants en vroeg welke het waren,slimmers zijn het want ze lazen het van de sticker, mijn leidinggevende vroeg heb je ook voor ze gezongen,dat moest ik even uitleggen aan ze. Dus ik vertelde dat er ook nog jongere nieuwkomers zijn vanaf zes tot twaalf jaar en dan zing ik altijd als ze de stokbrood ingepakt hebben.

Ik vertelde het gaat zo:”ik zag twee beren,broodje smeren,O,wat was een wonder,een boven wonder,beneden wonder,dat die beren smeren konden,hihi,haha ik stond erbij en ik keek ernaar.

Ze lachen en vonden het geweldig, vaak ben ik dus degene die dat doe,zag dat deze jongeren het super geweldig vonden,ze vertelde dat ze wel bij ons wilde werken dus op de brood of kassaafdeling

[wpvideo bksRnRrT ][wpvideo i33AF4lL ]

Geef een reactie