Stemmen

geplaatst in: verhalen | 1

Vandaag 17 maart 2021 de laatste dag om te stemmen rij straks meteen na mijn werk door naar het gemeentehuis om mijn stem te laten horen. Marco machtigde mij ook voor hem te stemmen dus even snel zijn rijbewijs gekopieerd en mijn gegevens ingevuld op de achterkant van het stembiljet.

Was rond half drie in Bodegraven en vond vrij snel een parkeerplek en nu naar het gemeentehuis toe lopen zag ineens zoveel mensen aan komen lopen was nummer zeven in de rij,een vrouw voor mij zei:”wat gaat het langzaam hè”. Ik antwoordde:”hoef nergens naar toe alleen maar stemmen”. Het viel eigenlijk wel mee want toen ik in hal stond hoefde ik mijn handen nog desinfecteren en toen stond er een man naast een tafel om alles in goede banen te leiden. Ik zag een mooi mondkapje liggen en vroeg of ik er een mocht en een sticker en dat mocht ik pakken ja nu voel ik mij echt een inwoner van Bodegraven.

Daarna mijn stembiljet en rijbewijs afgegeven dat moest nagekeken worden toen werd Marco zijn kaart en kopie nagekeken en daar liep ik met twee stembiljetten en een mooi rood potlood naar een stemhok toe. Heel dat ding uitgevouwen bleek ik niet zo ver te moeten zoeken vond de partij en de persoon hoekje rood gemaakt en daarna Marco zijn biljet weer opgevouwen en nu de mijne die was ook zo gevonden opgevouwen in het stembox gedumpt klaar zijn we ervoor.

Potlood mocht ik als aandenken bewaren dat was wel fijn via de nooduitgang mochten we naar buiten en de rij was nog langer geworden.

Een klein meisje had zeker net leren fietsen want ineens hoorde ik een knal en zag haar vallen ze zag volgens mij de lantaarnpaal op het raadsplein niet gelukkig kwamen haar ouders haar troosten was wel heel zielig.

Thuis aangekomen haalde ik uit de brievenbus een envelop gericht aan Marco en Esther Zevenbergen was heel nieuwsgierig van wie het kwam,van een lieve vriendin Gerda dank je wel nogmaals voor deze mooie woorden die er in de kaart stonden 😘

Wachtend op een mooie uitslag zal het pas morgen in de ochtend zien wie er als winnaar uit de bus is gekomen.

Fijne donderdag gewenst😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *