Stille Zaterdag

geplaatst in: verhalen | 1

We gaan straks naar Roelofarendsveen toe met John om onze bestelde zalm op te halen maar ik ben weer eens te vroeg wakker en denk ga alvast douchen en aankleden laat Marco nog maar even liggen.

Kopje thee gezet en op mijn gemakje mijn thee gedronken buiten waren een Vlaamse gaai en een ekster in een gevecht voor een snee brood wat er tafel ligt.

Rond half negen Marco uit bed geroepen en voor een kop koffie gemaakt toen ben ik alvast boodschappen gaan doen en onze bestelling bij Abram gaan halen,hij wilde al gelijk mijn lekkerbekken erin gooien maar dat hield ik tegen want om tien uur komt John. Kom straks de lekkerbekken halen want ik heb haast zo veel te doen nog. En dan moet ik al thuis zijn.

Paling,haring en makreelfilet americain
Garnalencocktail wordt hier van gemaakt.

Gisteren hebben we samen zalmsalade gemaakt met een grote blik en drie kleine blikken rode zalm,whiskey cocktail saus,eieren,aardappelen,uien,augurken, zalmkruiden en dressing van mayonaise en mosterd en peper en zout.

John die kwam ons om kwart over tien ophalen en ik mocht voorin zitten Marco ging achter en Yuran begon zo hard te blaffen tot John zei:”jongen het is goed volk”.Toen werd hij rustig en zo in we op weg naar Roelofarendsveen. Lekker kletsen onderweg en voor ik het in de gaten hadden waren we er al en onze bestelling stond al klaar.

Een doos was voor twee gezinnen en op de terug weg reden we langs het Braassemermeer en wat foto’s geschoten van die mooie huizen langs het water echt mooi.

Ik wilde steeds een foto maken van een bord dat voor de brug staat om naar Leimuiden te komen maar dat gaat moeilijk als je moet rijden en nu ik er naast zit heb ik alle kans gekregen en ook meteen benut.

Natuurlijk hadden we de pech dat de brug open ging maar wel alle tijd om foto’s te schieten.

In de verte de toren van Aalsmeer

Uiteindelijk kwamen we thuis aan en John kwam nog binnen om een bakkie te doen en daarna ging hij ook op huis aan. En dan onze zijdezalm die ze meteen in vacuüm getrokken.

Rond half twee bij Abram onze lekkerbekken gehaald was best druk en toen kreeg ik een apart zakje met mijn kibbeling wat ik normaal in de ochtend kreeg.

Samen gedeeld wat ben ik een schat en heerlijk onze broodjes gegeten nu een film kijken van Hannibal na driekwartier werd ik moe dus heerlijk een dutje gedaan van bijna drie uur. Daarna nog de film afgekeken en we hebben even stiekem gesnoept van de zalmsalade wat smaakt hij voortreffelijk.

Vandaag vieren we eerste paasdag en wens iedereen mooie paasdagen en geniet er maar van.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *