TaalTrip 3

geplaatst in: verhalen | 0

Afgelopen woensdag kregen weer de kinderen van nieuwkomers langs voor mij onverwachts maar altijd leuk om ze bezig te zien.

De medewerkers van JINC die liepen een rondje door de winkel met een van de kaderleden en voor het brood hoorde ik dat er verteld werd hoe ik met de kinderen om ging en dat ik ook een liedje zong.

Had snel mijn pauze en terwijl ik mijn broodje aan het eten was kwamen ze de kantine binnen. Had er een paar geholpen in onze AH schorten en wat is het toch een geweldig gezicht sommige zijn best klein en die schorten zo groot.

De groep was groter dan ik had gehoord dertig kinderen en zoals ik altijd doe ze begroeten,handen wassen en dan de stokbrood zakken uitdelen en ze boven een krat de stokbrood in de zak doen.

En dan ga ik mijn lied zingen.

“Ik zag twee beren,broodje smeren”. “Oh,dat was een wonder”. “Dat die beren smeren konden”. “Hi,hi,ha,ha ik stond er bij en keek erna”.

Ik vraag:”ook wat ze ingepakt hebben”. Dan schreeuwen ze door elkaar:”stokbrood”. Ook vraag ik:”wat zijn dit voor streepjes”. De ene weet het wel en de andere niet maar dan noem ik het soms op:”de streepjescode”. Één meisje was slim die las het van het bord op welk brood het was.

En dan mogen ze de stokbroden in het schap zetten,iedereen een high five geven en de afgelopen woensdag was er een jongetje die mij ineens vast hield en mij niet meer los wou laten.

Dan komt het kind naar boven en dan ga ik met ze dansen en springen en huppelen door de winkel en dan hebben ze een lol. Sommige klanten blijven staan en moeten lachen en vandaag was er een man die ging mij filmen terwijl ik aan het zingen was.

Kreeg van mijn leidinggevende een compliment dat ik het heel leuk doe met de kinderen.

Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *