Uitdaging dag 10

geplaatst in: verhalen | 0

Waarom heb ik voor deze foto gekozen,moet eerst uitleggen wie deze personen zijn mijn oma en oom van moederskant.

Mijn oma daar kan over vertellen ondanks ze heel streng was vond ik haar heel rechtvaardig. Ging met mijn moeder vaak op woensdag middag mee en dan moesten we drie jongste de trap schoonmaken en dan denk wat is daar nou aan.

Oma woonde helemaal boven aan en de trap moest tot de beneden deur geveegd worden en daarna gedweild maar dat deden we dan maar en als traktatie gingen we wel eens naar de Hema om daar te gaan eten of we mochten bij de patatzaak eten halen.

Oma bezocht ook later toe zij in een verzorgingstehuis lag ook vaak ik aan mijn huiswerk en zij spraak met haar dochter (mijn moeder). Ook weleens als mijn moeder een dag niet kon kwam ik daar om haar te voeren omdat zij niet zelf kon eten.

Ik hield heel veel van deze oma en toen haar einde naderde heb ik met mijn moeder en ooms en tante bij haar gezeten.Ik mis haar ook ontzettend net als mijn moeder.

De andere persoon is oom Karel hij en ik waren op dezelfde dag jarig en als kind gingen mijn zusje en ik bij mijn oom Karel en tante Frieda logeren.

We gingen een keer naar het strand dicht bij Den Helder in de buurt en weet niet hoe het bij ons in het hoofd omging maar we wilde is bouwen samen maar het zand van voor het kleed was denk beter dan het zand achter het kleed,dus we nam het zand in onze kleine handjes en verhuisde het over het kleed naar achteren.

Tante Frieda zei dan tegen ons:”achter ligt toch ook zand dat kan je ook gebruiken”. Zonder antwoordt te geven gingen we verder met waar we mee bezig waren. Oom Karel zei dan:”ach,schat laat ze toch spelen”.

Oom Karel was een broertje van moeder helaas is hij net als mijn oma en moeder onder ons hopelijk hebben jullie elkaar weer gevonden in de hemel rust zacht in vrede lieve mensen uit mijn leven😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *