Uitstapje

geplaatst in: verhalen | 1

Vandaag gaan we uitstapje maken en niet zomaar één,maar een speciale want we gaan met Mariëlle en Robin naar het oorlogsmuseum in Overloon. Ik haal ze op van het treinstation in Bodegraven want heb al haar reisschema ontvangen hoe laat ze vertrekken en aankomen.

Dan gaan we eerst naar ons huis en daarna vertrekken we en wij twee vrouwen horen achter te zitten en de mannen horen samen voor te zitten volgens Marco en Robin vind dat een super idee. Ik vind het zo spannend dat ik weer eens te vroeg wakker ben en Marco ligt nog op één oor. Dan kom ik er achter dat ze rond kwart over tien aankomen en ik eigenlijk even boodschappen kan gaan halen. Één lekkerbek en een pond kibbeling met saus haal ik bij Abram en hij kijkt mij verschrikt aan want dat is geen normale bestelling van mij,maar zei ook nog:”je bent zeker vergeten dat ik vandaag niet zou komen”. Dus wees blij dat ik toch hier ben.

Precies 10:14 komt de trein het spoor op rijden waarvan ik even een foto van genomen heb.

De twee schatten komen aangelopen want Marco en ik zijn Marie haar date.

Hier thuis alles ingepakt want we hadden afgesproken als het goed weer is gaan we op de terug weg picknicken want we hadden de shoarmavlees thuis aangebraden en broodjes ingeslagen rond kwart voor elf reden we weg. Om iets voor half één waren we bij de kassa toen onze tickets ingeleverd wat ik via Ticketveiling.nl heb gekocht.

We liepen naar binnen en Robin was met Marco aan de wandel en je zag dat hij er best geïnteresseerd was in alles Marie en ik liep wat voorop en maakte van alles wat wij geïnteresseerd waren foto’s van.

Dit was nog buiten maar vond het zo mooi beschreven.
De eerste tank buiten elk kind wilde erop.
Dwangarbeiders
Je had een vitrinekast van jeugdbewegingen.
Het boek Mein Kampf achter tralies gezet omdat het verboden werd om te lezen.
Dit bleek een kookwagen te zijn voor de soldaten in het veld.
Deze aanhanger is voor benzine dat in beslag genomen werd door de Duitsers.
Geldbonnen voor de joden in Westerbork.

Alles heeft bij mij veel indruk gemaakt hadden deze museum in nacht wel eens bezocht en vond het nu nog meer indrukwekkend.

Paard en wagen volgeladen met koffers wat gaf dat mij echt kippenvel zeg om nu te weten dat deze mensen dachten dat ze ergens heen gingen maar uiteindelijk hun einde tegemoet liepen.

Ik deel dit uitstapje in een tweede deel.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *