Vakantie in Bali dag 14

geplaatst in: verhalen | 3

We zijn bijna door onze vakantie heen zoals elke ochtend is Marco bezig alle inwoners van Bali hartelijk te begroeten met zijn Salamat Pagi dus ik laat hem,iedere keer als hij op de deur klopt sta ik net onder de douche of ik heb mijn camera niet bij de hand maar
ik laat hem het wel op de laatste dag doen en dan kan ik hem filmen.
Lekker rustig ons gedoucht en aangekleed en we vertrekken zo naar de eetzaal om ons ontbijt te nuttigen,probeer nog een keer foto’s te maken van de eetzaal als het niet druk is anders heb je steeds mensen door het beeld heen lopen.
We zitten iedere keer op een andere plek en tja onderhand weten ze wel dat ze onze tafel nog niet moeten afruimen want we komen nog terug om verder te eten.
Marco blijft nog even zitten en ik ga onze badlakens omruilen en dan gelijk twee bedden bezetten zodat we gewoon een plekje hebben in de schaduw.
Onze badlakens liggen er en ik ga nog het hele terrein af om van alles een foto te maken het is zo emotioneel zaterdag is onze laatste dag en ik ga het erg missen en ik voel dat ik zoveel achter laat,zo raar heb zoveel gemengde gevoelens voel mij hier thuis,maar ook weet niet zit tussen twee werelden,is zo moeilijk uitleggen.
En ik kleed mij om in mijn bikini en ik lig alvast te genieten van de rust om mij heen,dan komen er rond de klok van negen altijd twee broers die liggen ook altijd op de deze plek,na een half uur komt Gerrit eraan met zijn eigen stoel en dan kletsen ze wat af met z’n drie later komt Ria de vrouw van Gerrit erbij want dan is de schoonmaker bij hun huisje bezig en na anderhalf uur geklets te hebben nemen ze afscheid en dan kunnen andere hun plek innemen.
Na een week heb je wel door hoe en wat iedereen doet want het is altijd hetzelfde ritueel.
Nou wij liggen of in het zwembad te bobberen of lekker te relaxen op ons bed.
Dan zie je langzaam aan iedereen aan het zwembad aanschuiven en duiken,ik geniet nog zo lekker en wel nog niet denken aan mijn werk dus dan doe ik dat maar niet.
Rond het middaguur lopen we naar onze Warung toe om te eten want dit zijn de laatste dagen dat we hier doorbrengen,we besluiten om later in de avond ergens anders een hapje te doen want we nemen pas morgen afscheid van de lieve mensen die ons weken hebben geholpen.
Als we terug zijn in het hotel nemen we nog lekker een duik in het water en blijven tot een uurtje of half zes zwemmen of hoewel meer dobberen.
Dan maken we kennis met een stel,julia enGerrit zij hebben een rondreis gemaakt en Bali is een eindbestemming vanaf hier vliegen ze twee dagen na ons naar Nederland toe.
Hij is marineer geweest en is veel landen geweest maar nu ging hij meer genieten want dat kan nu,we vertellen over ons Warung en zij willen het adres hebben heb nog een aantal bonnen in de kamer liggen en deel ze uit ook aan twee jonge meiden Eefje en Simone die komen uit Amsterdam en die bleven nog een dag langer dan wij en dan moesten ze ook weer terug……..
Later op de avond gaan we eten bij Restaurant gong daar hebben ze Indische eten maar ook Europees eten dus we gaan vandaag voor een lekkere biefstuk met patat en we nemen allebei een koude Cappuccino dat is wel lekker met deze hitte.
Nadat we klaar waren met eten en afgerekend hebben liepen we terug naar de grote straat zodat we weer richting hotel konden gaan,toen zagen we een heel klein rood katje die zijn moeder kwijt was zo zielig hoor maar ja ze laten hun poezen niet castreren want dat kost natuurlijk veelte duur,Dus je heb daar veel zwerf katten en honden.
Nou ik ben kapot en ga mijn bed in mensen Salamat Tidur en tot morgen

Liefst πŸ’‹πŸ’‹EstherπŸ’‹πŸ’‹

3 reacties

Geef een reactie