Verjaardagscadeau

geplaatst in: verhalen | 0

Donderdag 3 december keken we een film dat we opgenomen hadden en de titel was A street cat named Bob. Het is een waargebeurd verhaal over James Bowen een drugsverslaafde straatmuzikant die probeert af te kicken met behulp van een methadonprogramma. Kwam in begeleid-woon-project en met het zingen op de straat zijn geld te verdienen.

Toen we de film hadden gezien zei Marco:”dit is waargebeurd verhaal en ze hebben er een boek overgeschreven,als je het wil kan je hem kopen voor je verjaardag”. Dus dat heb ik meteen gedaan besteld bij bol.com en ik hoopte dat het acht december binnen kwam,maar door corona wordt er meer online besteld en via een bevestigingsmail zag ik dat het rond tien of elf bezorgt kon worden.

Toen ik vrijdag thuiskwam zag ik het op de tafel liggen en moest hem gelijk uitpakken en begon er door heen te bladeren. Zaterdag toen beneden kwam begon ik gelijk te lezen en het eerste hoofdstuk vond ik zo mooi geschreven over James Bowen zijn leven,zijn jeugd en over hoe het begon met zijn verslaving en hoe hij op straat belandde en een zwervend bestaan leidde.

Ik vind het zo een mooi eind dat hij uiteindelijk clean is en een kater Bob voor het leven heeft. Van een verslaving afkicken is echt heel moeilijk want dat weet ik doordat mijn schat een alcoholverslaving verleden heeft maar daarom ben ik heel trots op hem dat hij al bijna elf jaar alcohol vrij is😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *