Week 37 2020

geplaatst in: verhalen | 0

Maandagochtend toen ik wakker werd sprong ik gelijk onder de douche en mijn ontbijt en lunch klaar gemaakt. Twee boterhammen met cervelaatworst en mijn kopje thee,even het nieuws kijken dan geeft mijn wekker aan dat ik moest vertrekken wat gaat de tijd snel zeg. Mijn derde week bezig met opletten wat ik eet.

Deze veganistische pasta zou voor zondag zijn als ik alleen thuis was,maar nu at ik hem maandag. Heb mijn wandeling aangepast van een half uur naar driekwartier lopen. Nu nog even een film kijken en dan naar bed.

Dinsdagochtend mijn weeg moment gedaan en dit is het resultaat.

Supertrots op mezelf nou kan je op een site je bmi aflezen en dan zien wat het gewicht is wat je met mijn leeftijd en lengte eigenlijk moet wegen.

Mijn gegevens

Nou wat ik altijd woog was tussen de 59.0 en de 60.0 kilo dat is nu mijn streven om dit te halen voor ik op 5 oktober opnieuw geprikt worden en tja,tis nog een lange weg te gaan.

Dinsdagmiddag onderweg naar huis liep het water al uit mijn mond want wat gaan we eten andijviestamppot met spekjes. Marco had de andijvie lekker fijn gesneden toen ik thuis kwam deed ik de aardappelen op het vuur. Nadat het gekookt was met een klontje boter door elkaar gestampt en zie mijn avondeten. Terwijl ik aan het lopen was had Marco mijn collega Marie aan de lijn en die wilde weten hoeveel keer ik heen en weer wandelen ik zal het zeggen dat stuk telt 17 stappen en ik het 7x per minuut dus reken maar uit. Dat ik dus 315 keer heen en weer en dan maak ik dus 5.355 stappen. Nooit gedacht ik lijk wel gek 😜

Heerlijk gesmuld,daarna 1 minuut buikspieren gedaan en toen nog drie kwartier gewandeld ik voel mij echt lekker in mijn vel.

Woensdagmiddag op het werk rook ik al die lekkernijen die allemaal niet uit de oven komen dan heb je echt de neiging om overal een hap uit te nemen,maar ik kan beheersen gelukkig. Vanaf mijn werk Italiaanse roerbakgroente mee die waren toevallig in de bonus thuis aangekomen rijst in de stomer en Marco had nog wat pittige kiplevertjes dat mijn lieve collega Marie heeft gemaakt alles door elkaar gehusseld en eten maar.

Ik ben geen fan van welk soort lever maar deze at ik zelfs dankzij de lekkere kruiden. Morgen wordt mijn weeg moment ben heel benieuwd.

Donderdag was weeg moment en hier boven zie je me gewicht ik voel me steeds trotser en trotser worden.

Donderdagmiddag we hebben nog een restje liggen Marco neem de stamppot met andijvie en ik de rijst met roerbakgroente en ieder een schouderkarbonade. En natuurlijk mijn driekwartier wandelingetje niet te vergeten.

Lekker gesmuld mijn collega Marie die vertelde dat ze voor mij Surinaamse vis ging maken met groenten hoefde alleen wat rijst te koken.

Dus ik eet kwie kwie met pompoen en laboe dat is Surinaamse groente het lijkt op een courgette maar dan is het iets harder van smaak.

Ja,ik heb een vis met schubben op mijn bord liggen maar ik kan je vertellen heb mijn vingers er echt bij afgelikt. Terwijl ik aan het wandelen ben schrijf ik ook dit stukje neer gelukkig weet ik precies zo te lopen zonder ergens tegen aan te lopen.

Misschien krijg ik Marco ook ooit zover dat hij wat gaat afvallen🤞🤞🤞. Onderhand ben ik bijna een uurtje bezig maar het gaat erg goed. Ben benieuwd wat mijn weeg moment aangeef en morgen is het zaterdag dan is het lekkerbekken dag voor ons🤣🤣🤣.

Zaterdagochtend stond ik op de weegschaal en mijn hart maakte een sprongetje en weet je waarom kijk zelf maar.

Ik kan het wel honderd keer herhalen om te zeggen hoe blij ik ben met mijn gewicht nu.

Mijn ontbijt at ik rond zeven uur een koolhydraatarme boterham met een spiegelei en daarna driekwartier gewandeld en onder het lopen heb ik de blog Op =Op geschreven maar de tijd ging erg snel straks langs Abram van Diermen de visboer waar we altijd de lekkerbekken halen.

Een beetje later dan normaal kom ik bij hem aan en zie een bord staan waar Abram het vorige week over had vroeg of ik een foto ervan mocht maken dat mocht.

Hij neemt samen met zijn vrouw een week vrij en dat is een ieder gegund maar ik heb in ieder geval mijn lekkerbekken en bij de jumbo hebben ze ook koolhydraatarme bollen al een keer geproefd en die smaken fantastisch.

Dacht twee bollen op te eten maar is even te machtig eet het later wel op. Heb twee keer driekwartier gelopen en nog twee minuten buikspier oefeningen gedaan.

Zondagochtend tien over vier wakker geworden Marco en Dennis gaan een dagje weg en ik heb voor mijn schat zijn broodjes klaar gemaakt en ondertussen rond vijf uur heb twee koolhydraatarme bolletjes gegeten met een omelet met kaas gelukkig ben ik dat wel gewend om vroeg iets te eten.

Zondagmiddag zat te twijfel wat ik ging doen vandaag maar lees mijn blog. Wat zal ik gaan doen? Dan weet je wat gedaan heb en zal wel vermelden mijn twee bol met ei at voor ik belde naar een oud collega Brenda om even bij te kletsen na corona gaan we gezellig afspreken. Op de Vlietland had ik een wrap met tonijn gegeten dat ik bij de Aldi heb gescoord en eigen wou ik een salade eten maar niemand had bestek bij zich nou morgenochtend kijken wat ik weeg.

Fijne maandag geniet van het weertje zal ik ook doen na mijn werkdag 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *