Werkweek 19/2024

geplaatst in: verhalen | 0

Maandag tot donderdag verlof gehad.

Vrijdag 10 mei:

Het is mijn eerste en laatste dag die ik moet werken dan begint het weekend benieuwd hoe het zal gaan en met wie ik werk……. Ik begin om 06:00-14:30 dat wordt echt aanpoten omdat Bessie er niet is maar we gaan er gewoon voor.

Het is niet dat ik moeite met opstaan heb in de morgen maar het is wel wennen om daadwerkelijk op te moeten staan en dan ook om te douchen en te ontbijten want dat heb ik al heel lang niet gedaan zo vroeg in de morgen maar ik ben er klaar voor om 14:30 begint dan ook weer gelijk mijn weekend.Heb even spullen gehaald voor de asperges en die ga ik lekker eten…….maar voor ik thuis aankwam zag ik mijn buurvrouwtje staan bij de containers en daar even mee gebabbeld toen hoorde ik alleen leuke dingen mensen die hebben het over mijn huis hoe mooi die geschilderd is en zij het zo goed vinden dat ik mijn leven weer heb opgepakt na het overlijden van Marco en toen voelde ik mij helemaal glunderen want ik ken nog niet veel mensen hier maar ik zeg wel gedag als ik ze op straat zie maar moet eerlijk zeggen sinds mijn huis geschilderd is merk ik het wel.

Buren die ik normaal zag lopen keken altijd naar het huis en dan dacht ik ja,mensen ik weet het de voorgevel ziet er niet uit maar geef mij de tijd om dit te gaan doen want het is niet gemakkelijk om een goede schilder te vinden in een woonplaats waar je geen mensen kent…….nou weet ik dat Marco niet echt contact had met buren en eigenlijk rol die hier geleidelijk in…….maar nu ik alleen ben ga ik vaker lopen in het dorp om een boodschap of naar de sportschool dan ontmoet je mensen en dan komen er vanzelf gesprekken zo wist ik dat Marco één van de eerste bewoners was op het stuk waar wij zitten en mensen er tegenop keken hoe het huis in één dag op zijn plek stond.Dus de mensen wisten wel wie er in dit huis woonde maar omgekeerd wist Marco niet wie er exact naast hem woonde niet de woning naast hem en ook niet in de seniorenflat maar ik heb sinds vorig jaar wat oudere mensen leren kennen die mij condoleerde met het verlies van Marco en toen dacht ik wow mensen weten zijn naam wel……..ik stelde mij tijdens de gesprekken dan voor en nu bijna anderhalf jaar verder spreek ik wel eens iemand en dat voelde voor mij heel goed net of dat je geaccepteerd wordt in de buurt.

Hier eindig mijn werkweek voor deze week was wel maar één dag maar wel een voldane dag veel gedaan en het deed mij heel goed maar nu lekker van het weekend genieten,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *