Zomaar ontvangen

geplaatst in: verhalen | 1

Zaterdagmiddag zag een pakket van nationale postcodeloterij in de bus liggen en dacht heb ik weer een prijs gewonnen. Toen ik hem opende zag ik een mooie boek in zitten over Vogels in Nederland.

Humberto Tan heeft dit samengesteld en om de leden te bedanken kregen dit exemplaar en wat ben ik er blij mee nu kan ik mijn vogels die ik fotografeer hier in terug vinden.

Er staat zoveel in beschreven van de bouw, de bovenzijde,de onderzijde,een koptekening,verschillende soorten veren,de verenkleed enz enz.

Zocht gelijk over de vink welk is het mannetje en vrouwtje en hoe herken je ze.

Nou heb hier man en vrouw degene op het kommetje is het vrouwtje en die mooie gekleurde het mannetje best raar vaak is dat bij vogelsoorten dat de man er mooier uitziet.

Bij sommige vogels kun je niet onderscheiden welk is een mannetje of vrouwtje dat zijn vaak met duiven maar als nog heb je daar ook verschil in een houtduif en holenduif en Turkse tortel.

Turkse tortel
Houtduif.

En natuurlijk heb ik de kleine bonte specht ook opgezocht en daar heb je er drie varianten van grote bonte specht en de zwarte specht het is echt super om er over te lezen.

En dan nog de ekster en de Vlaamse gaai

Bedankt Humberto Tan voor het mooie vogelboek dat je via de nationale postcodeloterij heb mogen ontvangen. Heerlijke genieten in de tuin van de zon.

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *