Boek 6……Komt een vrouw bij de dokter

geplaatst in: verhalen | 0

Wie is de schrijver van dit boek:Kluun

Volgens mij valt onder de genre: Waargebeurd maar op de kaft staat Podium.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft.Rauw,ontroerend,en steeds met humor.Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Kluun(1964)verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker.Zijn debuut komt een vrouw bij de dokter beleefde in korte tijd tien drukken en wordt in het Duits vertaald.Een film is in voorbereiding.Kluun publiceerde het satirische voorlichtingsboekje Help,ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!en werkt nu aan het vervolg op Komt een vrouw bij de dokter.

Wat vond ik van het boek: Heel onroerend en soms las ik het met een brok in mijn keel en op sommige momenten was het weer humoristische maar om iemand van dichtbij te zien sterven heeft mij wel een hele andere kijk op het leven gegeven. Zelf een broer verloren aan die rot ziekte en wat voor lijdensweg het af moet leggen. En dan het idee dat je partner vreemd gaat aan de ene kant begrijp ik het wel,maar aan de andere kant hard en cru.

Het was wel een boek dat ik niet zo snel weg kon leggen en eigenlijk was het al binnen drie dagen uit. Op naar volgende boek,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *