Dagje Elysium

geplaatst in: verhalen | 0

Omdat ik op het moment lekker vrij ben hadden we afgesproken met Dennis en Tineke om een dagje sauna te pakken. Ik dacht heb via de vriendenloterij een cadeaukaart gewonnen alleen die konden we voor deze sauna. Dus Dennis had voor ons ook kaarten via marktplaats gekocht en zo zijn we gisteren naar de sauna gegaan,toen we geparkeerd had belde ik naar Tineke en die zei”doe maar rustig aan want het is druk bij de kassa” zo nam ik de tas uit de achterbak en begon al te lopen. Toen ik door de draaideur keek zag ik hoe druk het was alle kassa’s waren bemand maar de rijen waren echt lang. Ik liep naar Tineke om haar te begroeten en zocht in de rij naar Dennis en kon hem niet vinden zo druk was het, onderhand was Marco ook al binnen en die zocht ook naar Dennis maar die had zich klein gemaakt zodat Marco hem niet kon vinden en daarom wees ik hem maar aan. Uiteindelijk had hij de bandjes voor ons en konden we ons begeven naar de kleedkamer dit keer zaten we beneden en Tineke zag weer iets in haar ooghoeken en we gingen weer terug naar de grote hal om alles te bekijken.

Op een tafel stond allemaal flesjes en tubes waar spul inzat voor je haar,body en conditioner van allerlei geuren en deze slimmerd dacht over is het in crème vorm maar de laatste twee waren in poeder vorm dus toen ik wilde reuken viel het over mij heen wat een slimmerd ben ik hé.

Gelijk liepen we de deur door voor de kleedkamer en daar stonden onze mannen te kijken hoe het kluisje werkte en uiteindelijk begonnen we ons uit te kleden en ons kleren in het kluisje te proppen en letterlijk proppen die kluisjes zijn niet echt groot.Gelukkig had ik een foto gemaakt om de kluisnummers niet te vergeten🤣🤣🤣

Wij dames moeten altijd eerst naar de wc en daarna gingen we douchen en het eerste wat we deden was de stoomcabine we zaten er net 5 minuten in toen we besloten eruit te gaan omdat het echt niet warm werd deur van de cabine kon niet goed afsluiten zodoende bleef het stoom niet binnen tja wat doe je dan lekker een peukje roken.

Na het roken gingen we in het zoutwaterbad maar je moet wel uitkijken met je ogen dat je niet met je vingers in je oogjes wrijf net alles ik dan brand het en dan kan je het onder de koude douche spoelen lekker drijven en hangen onderhand was het even tijd voor koffie of thee dus dat hebben we ook gedaan lekker warme chocomelk met een kasteeltje en Tineke had dat ook Marco en Dennis namen koffie Dennis met appelgebak en Marco ook met een kasteeltje ik zeg wel kasteeltje maar het was onderhand een kasteel.

Sauna in en uit en bubbel bad in en af en toe een peukje roken gelukkig roken we alle vier dan is het wat gezelliger om samen alles te doen. Ook kwam het gesprek op dat volgend jaar de sigaretten een speurt maken in prijs €20,- per pakje wauw het moet niet gekker worden ze zijn al duur maar het dubbele voor een pakje wordt wel te gek zeg.

Rond de klok van drie begonnen honger te krijgen dus toen zijn een late lunch gaan nemen. Tineke en Dennis namen een uitsmijter, Marco nam een broodje gerookte zalm en ik nam patat met twee kroketten(dat is bij mij standaard als ik patat zie neem ik dat als kind weinig patat gekregen en toen zelf kinderen had was patat geen favoriet eten van mijn kids). Na het eten hebben nog een paar sauna’s gepakt en als laatste de bubbelbad om bij te komen.🤣🤣🤣.

Rond de klok van zes hebben we onze laatste peuk samen gerookt en toen hoorde van een mede saunaganger dat iemand haar sigaretten heeft gestolen en zij nu zonder zit,nou vind ik dat echt raar waar steel je andermans sigaretten. En het klopt dat het gebeurd want de vorige keer waren we er ook voor gewaarschuwd door een medewerkster van de sauna om je sigaretten niet in een tasje te doen maar in de badjas. Op de parkeerplaats even een klein presentje afgegeven aan Dennis en Tineke een pan voor asperge die ik in de uitverkoop voor goedkoop kon scoren daarna afscheid genomen en rond zeven uur waren we thuis lekker hangen voor de tv en we hadden niet echt honger maar warme thee en koffie met een tosti ging er nog wel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *