Dagje Polen

geplaatst in: verhalen | 0

Afgelopen zaterdag zijn vroeg op gestaan en hebben besloten een dagje naar Polen te gaan,lekker broodjes gesmeerd en koeltassen gevuld met drinken,en wat andere lekkernijen ingepakt.
Om half negen zijn we gaan rijden het is lekker rustig op de weg en de zon probeert een plek te maken om te schijnen.
Ik had nog niet onteten dus ik begon lekker te smikkelen van mijn gesmeerde broodjes,muziek zachtjes op de achtergrond.
Waar wij ook naarntoe gaan Marco is altijd de eerste die gebruik moet maken van een pittstop,en zo nu ook dus we gaan een parkeerplaats op en ik ben lekker aan het genieten van het zonnetje op mijn gezicht.
We vervolgen onze weg en na een anderhalf uur passeren we de grens van Duitsland en nu moet toch ook even gebruik maken van een pittstop,alleen ik hou niet van al die toiletten aan de kant van de weg,ze altijd zo smerig achtergelaten maar nu heel toevallig was dit een hele andere toilet dan normaal.
Je moet op een knop drukken om de deur open te maken en binnen druk je op de rode knop om af te sluiten en als je klaar bent moet je op de groene knop drukken om eruit te gaan.
En als de deur weer dichtvalt dan gaat hij vanzelf op reinigen dus de toilet zijn best schoner dan anders

Marco wacht geduldig tot ik klaar ben met foto’s maken dus ik ben hem stiekem op de foto aan het vast leggen…..ik ben en blijf een kleuter hihi
IMG_20170513_103809
We zijn al in Duitsland en dan kunnen we goedkoper tanken en dat doen we altijd bij hetzelfde tankstation en nu ook weer.

Daar gaat Marco ook weer gelijk gebruik maar van de toiletten,ja mijn man is wel een zeikerd hoor,dus hij moet het meest loodsen.
We gaan verder met de weg vervolgen en er is veel werk aan de weg veel omleidingen en weg versmallingen dus we moeten ons aan de snelheid houden,normaal rijden we net als de meeste Duisters lekker hard,en Marco is dat wel toevertrouwd.
We eten allebei lekker van onze broodjes en drinken van alles,chips heb ik ook mee voor mijn schat en die heb ik voor hem in een bakje gegooid en hij pakt het zelf,broodje snij ik in kleine stukjes en ik voer hem stukje voor stukje…….wil niet zeggen dat hij uit mijn handen eet.LOL
We hebben nog wel gestopt om naar de toilet te gaan of althans Marco en ik maak van alles een foto

Na zes uur verder zijn we de grens van Polen overgestoken en zoeken naar een restaurant om wat te eten

We hebben bij dit restaurant wel vaker gegeten ook met Carsten en Byanka onze neef en nicht uit Berlijn,maar nu zijn we met zijn twee en vieren alvast moederdag voor mij.
We nemen allebei een cola en nemen een menu voor twee personen en eerst denkt Marco is het wel goed nog,maar toen het op was,was ons buik vol.

We hebben lekker gesmuld nu nog een thee en cappuccino genomen en alvast afgerekend,wel in euro’s

Daarna zijn we nog gaan wandelen goed voor de spijsvertering en hier en daar wat gekeken,lekker van het weer genoten,we hadden echt geluk want het was 24 graden en het was super…over een paar uur gaan we aan onze terug beginnen…..
DSC_0035
In polen ook nog getankt maar je moet wel vragen om in euro’s af te rekenen steeds anders krijg je andere bedragen….we hebben heerlijk genoten van het weer en rond de klok van zes begonnen we onze terugreis….gelukkig is het al later donker want de wegen in Duitsland zijn zo donker…..ik leg mijn hoofd te rusten en Marco rijdt,met zijn bakje chips naast mij.
Na een uur of twee moet Marco toch weer naar de toilet.
DSC_0036-2
Op elk toiletplekje hebben ze van alles neergezet ik denk voor mensen met kinderen dat ze,ze zo bezig kunnen houden als de ouders rust nemen.
We tanken voor we de grens over gaan naar Nederland maar we hebben zin in iets kouds en nemen de afslag naar de MC Donald en halen een lekkere sunday ice en warme chocomelk
Vanaf de grens moeten we ons aan de snelheid houden,maar Marco vind het is rustig op weg dus ik kijk maar niet naar de meter en knijp mijn oogjes wel even dicht.
We stoppen nergens meer maar rijden in een stuk door naar huis we zijn gelukkig,maar heel moe.
Als we eindelijk in de straat rijden maak ik de laatste foto voor we de oprit op rijden.
DSC_0038
We open de deur en drinken nog wat maar dan loop ik naar boven en ga mijn bed in….Welterusten lieve lezers

Liefst πŸ’‹πŸ’‹EstherπŸ’‹πŸ’‹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *