Boek……De Hulp

geplaatst in: verhalen | 0

Ik weet nog dat we bij de Kruidvat waren en ik dit boek zag liggen en de samenvatting las het boek spraak mij gelijk aan. Om op Marco zijn woorden terug te komen:”schat,wat moet je daar mee,je heb al zoveel boeken”. Dat klopt lees wel wat boeken maar deze wilde ik niet laten liggen en voor €2,50 en dan nog 75% korting moest ik hem hebben.

Tijdens de zomer 2021 heb ik hem uitgelezen en dacht dat is interessant het gaat over zwarte bediendes die bij blanken in 1963 in Missisippi (Amerika) werkte.

En heel toevallig was er op nieuwjaarsdag de film op tv en Marco had hem toevallig opgenomen en zondagavond hebben we hem gekeken.

Het boek vond ik al heel spannend af en toe beet ik op mijn tong van woede hoe Hilly de bediende van haar moeder, letterlijk en figuurlijk “zwart” maakte bij al haar vriendinnen, zodat Minny geen andere werkgeefster kon vinden

Er waren maar 2 bediendes die hun verhaal durfde te vertellen.

Uiteindelijk zijn er meer dan dertig bediendes die toch Eugenia vertrouwen en hun verhaal vertellen onder een andere naam wordt er een boek geschreven. Als het boek uitgegeven wordt het door de blanke werkgeefsters gelezen niet iedereen heeft echter door dat het over hun stadje gaat.

Door het boek wist ik precies wat er gebeurde maar nog steeds denk ik; “het is een super mooie film” ik kan mezelf niet indenken hoe het voor deze mensen geweest moet zijn, want het onderscheid tussen blank en zwart was wel heel groot.

Mocht je het boek ooit willen lezen raad ik hem aan kan je film terugkijken is ook echt een aanrader,

Liefst Esther 😘

Foto’s nog steeds op mijn Facebook pagina te bewonderen. https://www.facebook.com/Mijnstory/

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *