Een dagje Gouda

geplaatst in: verhalen | 0

De zon schijnt,de vogels fluiten hun morgenlied,en ik wordt wakker met een glimlach op mijn gezicht. Ik stap uit mijn bed en neem uitgebreid een douche en denk wat een mooie dag wordt het vandaag. Marco ligt nog op bed en ik huppel de trap af en kan alleen bedenken wat ga ik ontbijten. De waterkoker maak ik aan en hoor mijn lieverd ook naar beneden stommelen en doe gelijk voor hem de Senseo aan,want de lieverd lust wel een bakkie. Open het raam en heb de sleutel in handen en denk wat is hij verbogen,zal hem even recht buigen,slecht idee heb nu twee stukken in handen k#t,wat nu!! Schat ik heb per ongeluk de sleutel gebroken.
Gelukkig hebben we er nog één die op alle ramen past,maar we moeten wel een reserve hebben want deze is ook krom. Manlief gaat naar boven om te douchen en ik maak ons ontbijtje klaar. Na het ontbijten gaan we het dorp in om een reservesleutel te laten maken,maar dat is nog niet eenvoudig sleutel is al 25 jaar oud en zo’n sleutel hebben ze niet meer. We krijgen uiteindelijk wel een sleutel mee om te kijken of hij werkt en als het werkt dan nemen er nog een erbij. Gelukkig past hij en we rijden terug naar de sleutelmaker en nemen er nog een erbij. Toen we daar klaar waren reden we richting Gouda lekker kuieren door de stad.

Maar naast het slenteren krijg je ook wel wat trek en nu zagen we een gezellig frietzaakje en dachten hier gaan we even een frietje eten……de verkoopster was bezig met zakken aardappelen op de toonbank te doen en we hebben geduld onze eetlust zal niet weglopen.
We mochten onze bestelling doorgeven twee friet met mayo graag……….ik kijk in het gezellige zaakje rond wat is het leuk en knus,ze hebben twee schommels hangen aan de gevel en daar kan je heerlijk heen en weer schommelen terwijl je je frietje aan het eten ben, twee kinderen die ook een frietje hebben zitten er heerlijk op de schommel.
We krijgen ons frietje en de verkoopster zegt als je mayo op is dan kan je om extra mayo vragen, wat is dat aardig zeg.
Voor het eerst in mijn leven heb ik een biologische frietje gegeten en de puntzak is erg leuk. Heb even wat foto’s er van gemaakt…………

Tussen de klanten door ging de verkoopster door met de aardappelen opruimen want ze moet ze allemaal naar binnen brengen en wat is dat een karwei zeg, maar ondanks dat ze zo zwaar zijn blijft ze vriendelijk en vrolijk door gaan, ze verontschuldig zich steeds voor het voorbij lopen, maar we zeiden maak niet uit je moet ze toch naar binnen halen.
Ze hebben niet alleen friet, maar ook chips die ze zelf snijden en bakken het is zo super gezellig zaakje en de friet was echt lekker, toen ik de foto gemaakt had vertelde ik haar dat ik er een verhaal over zo schrijven.
Ik had ook beloofd dat ik haar Facebook pagina zou liken en dat heb ik bij deze gedaan.
Mocht je een keer in Gouda zijn zou je echt daar een frietje moeten proeven.
Liefste Esther

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *