Fiets weertje

geplaatst in: verhalen | 0

Vandaag lekker een beetje uitgeslapen om negen uur stond ik op,mijn liefje was al wakker en maakte gelijk thee voor mij klaar,besluit om met mijn mooie gepimpte fiets boodschappen te doen.
Fiets uit de garage gehaald en op naar de Aldi,ik moest brood,eieren,kaas en chips hebben dus hup naar boven en douchen.
Manlief is alle witte stukjes op de muur aan het bijwerken,als ik beneden kom maak ik een ontbijtje klaar voor ons beide,een lekkkere uitsmijter.
Na het eten vertrek ik om de boodschappen in te slaan,uit het hek en ik ga de straat uit en sla rechters en bij de rondweg ook weer rechts dan neem ik de bocht naar links en bij de rotonde sla ik twee rechts en rij langs het water.
Een keer een andere route om naar het centrum,bij de Aldi aangekomen doe alle boodschappen en mijn mandje en ga richting de kassa.
Daarna doe ik alles in mijn fietstassen en mijn mandje en rij naar huis toe,thuis aangekomen ruim ik alles op en besluit nog een stukje te fietsen,Nee heb geen snelle Jelle gegeten.
Manlief gaat nog even liggen en ik vertrek,wil meer zien van de omgeving,dus nu sla ik bij de rondweg naar links en rij als maar rechtdoor tot ik bij de rontonde kom om richting Meije te gaan.
Het eerste stuk is allemaal woonboten en veel mensen zijn bezig in hun tuintjes,op een gegeven moment zie ik bij een boerderij in het water een eend op een nest

weet niet alle eendsoorten maar het was een prachtig gezicht.
Op een stukje weiland kom ik langs een schaap met twee lammetjes ga aan de kant maar de weg is zo smal dat ik helemaal in de berm ga staan om een foto te schieten

Na hoelang weet ik niet kom ik het bord van het plaatsje Meije tegen even op de foto zetten dan kan manlief zien waar ik ben geweest

Moet steeds goed uitkijken met alle auto’s en motorrijders die voorbij rezen want het is super smal,ben het niet gewend normaal rij ik auto nu ben je kwetsbaarder dan in een auto.
Het is ondertussen al 14:40 als ik een hele lange weg over ga,omrichtng Zegveld daar kom ik aan om 14:58 en ook dat bord zet ik vast op een foto.
IMG_20170429_145813
Het is een klein dorpje en ik besluit om hier even van de fiets te stappen om wat te drinken op een terrasje,bestel een milkshake aarbeien.
IMG_20170429_150407
Lekker op mijn gemak gezeten en gedronken,maar dan zie ik toch wat donkere wolken aan de hemel komen en besluit mijn drinken mee te nemen en weer op de fiets te stappen heb geen regenkleding bij me dus snel terug fietsen.
Neem de weg terug en langs de weilanden rijden veel fietsers en soms moet je echt dichter in de berm rijden en dan zie ik een andere eend op een nest zitten fiets aan de kant en proberen zo dicht in de buurt komen,wil de eend niet laten schrikken.
IMG_20170429_152528
Gelukkig heb er een fot van en nu weer doortrappen,dan een bocht naar links nemen en dan moet ik echt weer op de weg rijden en net als de heen weg goed uitkijken voor het aankomend verkeer,dan zie ik een bordje staan met.

Dat leg ik vast en ik ben moe en wil mijn benen even strekken gelukkig heb je een stukje weiland waar het kan er zijn drie picknicktafels en er zit al een echtpaar koffie te drinken ik ga langs hun en neen plaats op de tweede picknicktafel,steek een sigaretje op en kijk over het water naar het weiland er achter gelukkig de donkere wolken zijn verdwenen,maar ik ga toch richting huis,het echtpaar stap op en ik wil nog wat schieten.

Dan maak ik ook foto’ van de schapen en lammetjes,ineens zie ik een eend met een kuiken en ben het aan het volgen zodat ik die kleine er ook oo heb alleen denk ik dat er een moederschaap met jong er niet blij om is en kijk mijn boos aan.

Het schaap met jong komt steeds dichterbij weet niet waarom mijn mijn haren gaan recht overeind staan dan besluit ik dat het tijd is om verder te gaan.
De weg is nog steeds zo smal en als ik iets moois zie dan moet echt in de berm gaan staan je kan niet rustig op de weg staan er is geen plek,maar ik nader een camping holandse boederij en zie daar een pauw over een hek springen/vliegen en ga naar de andere kant van de weg en bekijk het hele tafareel,en vraag mijn af wanneer gaan die veren omhoog,ik sta er al een tijdje dan zie ik een man die het hek in gaat en besluit het aan hem te vragen,hij wist het ook niet precies,maar dan gebeurd er iets en ja hoor de veren gaan omhoog,ik ga nog dichter er naar toe en schiet een aantal foto’s ervan
Dat vond ik nog wat waard met mijn geduld werd beloond nu zag ik gelijk als er een andere beest op hem af kwam dan kwamen ze op en dan maakt hij ook een raar geluid erbij.
Nou zat er ook een kalkoen op een huisje die precies het zelfde deed
IMG_20170429_162555
Na het nemen van de foto’s bedankte ik de man voor het gesprek en nam mijn fiets aan de hand om mijn weg weer te vervolgen maar dan denk ik neem gelijk ook even een foto van een vliegtuig
IMG_20170429_161517
Dan zie in het weiland aan de linker kant vader,moederzwaan met drie jonge zwanen weer van de fiets de berm in om ze te fotograferen
Nu ga ik toch verder met mijn weg vervolgen richting huis,maar dan zie ik ineens achter de struiken een mooie zwaan op een nest zitten die moet ik ook fotograferen
Het is niet ver meer voor ik thuis weer langs de woonboten en dan een scherpe bocht naar links maken en dan kom ik bij de rotonde die ik driekwart neem en nu alleen rechtdoor en dan ben ik eindelijk thuis.
Ik kom precies om vijf uur thuis aan,ben moe pijn in de benen maar gelukkig geen zadelpijn,ik wilde even fietsen ben gewoon drie onderweg geweest,maar ik heb genoten en in de omgeving Bodegraven heb je nog meer kleine dorpjes waar ik volgende keer naar toe ga.
Zo heb ik gelukkig niet voor niks een fiets aangeschaft en met wat meer mooi weer kan ik eindjes fietsen.

Liefst πŸ’‹πŸ’‹EstherπŸ’‹πŸ’‹

wat hebben jullie vandaag gedaan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *