Gezondheid

geplaatst in: verhalen | 0

In 2012 had ik bij de huisarts om een geheel onderzoek van mijn gezondheid.
Omdat er bij ons in de familie van beide kanten suiker,hart&vaatziekte en cholestrol
zitten wilde ik toch wat meer zekerheid.
Dus ik kreeg een hele lijst mee om bloed te laten prikken en wat ik daar uiteindelijk
uit kreeg kwam als een donderslag bij mij binnen.Mijn bloeddruk was op dat moment 180/100 en dat was heel erg hoog,mijn  cholesterol
was ook aan de hoge kant dus toen kreeg ik voor het eerst een medicijn voorgeschreven
die ik dagelijks moet in nemen………
Het heette Simvastatine het waren tabelletjes die ik 1 keer per dag moet innemen in de avond……..en voor mijn bloeddruk moest ze eerst zien of we het naar beneden konden krijgen dus ik moest een week lang mijn bloeddruk meten met een meter die ik in bruikleen kreeg van de huisarts……..elke ochtend en elke avond deed ik een meting en toen zakte het gelukkig wel wat maar het was nog steeds zo hoog dus ik kreeg er ook een medicijn voor……..deze medicijn heette Perindopril en die moest ik ook 1 keer per dag in nemen dus van niets had ik twee pillen gekregen…….en toen ging het heel erg slecht met mijn vader en omdat ik niet echt meer contact heb met mijn andere drie broers en zus werd ik eigenlijk niet op de hoogte gehouden van alle gebeurtenissen
Ik kreeg van mijn broer Ron dingen te horen maar hij wist ook niet heel veel ervan dus we moesten aannemen dat alles wat hij hoorde ook klopte….
Na een lange periode van ziekenhuis in en ziekenhuis uit overlijd mijn vader op 88ste leeftijd.hij was net 18 dagen daarvoor jarig geweest.
Mocht er gelukkig bij zijn en blies hij zijn laatste adem uit in bijzijn van zijn schoonzusje Tante Joke,dochter Rhodé,ik en zijn kleindochter Zefanja…..
Maar dan komen de stress momenten voor gezin…….iedereen heeft een eigen mening en de strijd begint vaak over de erfenis………waarom krijg je toch altijd over een erfenis zo veel problemen maar zijn begrafenis is goed geregeld iedereen die hij kende is er ook bij geweest om hem naar zijn laatste rustplaats te brengen.
Maar bij mij loopt de bloeddruk weer zo hoog op dat ik na een half jaar de strijd heb opgeven en toch alles zo gekregen heb alles ik wilde…..
Maar dan hoop je dat er eindelijk rust in je leven komt……dat komt gelukkig beetje bij beetje wel voor elkaar…….gelukkig heb ik een lieve man in mijn leven Marco Zevenbergen die staat dag en nacht voor me klaar.
Toch krijg ik er nog een pil bij voor mijn bloeddruk en deze heet amlodipine en die neem ik ook 1 keer per dag in.
Nu 4 jaar verder heb ik van niets 3 pillen om in te nemen……elk jaar krijg ik een gehele controle en dan ben ik zo nerveus want ik wil toch een gezond leven hebben….
Afgelopen dinsdag 16 februari kreeg ik de uitslag van mijn bloedtest en alles is gelukkig stabiel gebleven………kreeg ook een test voor mijn longen en die waren gelukkig ook goed
Het enige war ik over een paar maanden moet doen is een bloedtest voor mijn nieren en suiker want die waren niet helemaal optimaal maar ik ga wat meer voor beweging in mijn leven zorgen…….

Mijn voornemen is……samen gezond en fit gaan leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *