Herinnering aan Kijkduin

geplaatst in: verhalen | 0

Jaren geleden hadden wij een oudtante in Den-Haag wonen dichtbij Kijkduin en een jaar of vijf geleden waren we met Tante Joke daar wel eens geweest om te kijken of haar huis er nog stond,je weet het nooit hier in Nederland ze slopen hier maar en het stond er nog maar ik wil wat verder dan alleen het huis zien.

Want we gingen altijd met mijn moeders jongere broertje Jona met zijn hond naar het strand als hij er toevallig ook was heerlijk wandelen en ravotten want in de tuin die eigenlijk niet van onze Tante Sophia mochten we niet gaan spelen dat behoorde aan de bovenbuurvrouw Mevr Boot. Maar het waren leuke en mooie tijden en vandaar dat ik met Tineke ga kijken hoe het veranderd is.

De eerste jaren van mijn leven gingen we met z’n allen met de trein in de vroege ochtend met tramlijn 1 naar de Koningsplein wandelen over de bloemenmarkt en dan tramlijn 9 naar Muiderpoortstation en vandaar uit naar Den-Haag volgens mij Hollands spoor en dan de tram en dan liepen we een heel stuk. Altijd vol beladen met een trekkar met eten en drinken die we van huis meenemen weet nog als wij drie kleintjes moe waren werden we op de ruggen van onze oudere broers gezet .

Tante Sophia kon heerlijk koken en zij had altijd de uitspraak tegen mijn broertje Boy altijd:” je krijgt ei met Tambel” ipv Sambal en daar waren we bang voor haar sambal was echt heet. Soms denk ik nog aan die tijd als ik de naam Kijkduin voorbij zie komen en zondag ga ik daar met Tineke naar toe ze beloven goed weer ik ga zeker nieuwe herinneringen ophalen en dat zal ik hier wel neer zetten,

Fijn weekend gewenst,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *