Liedjes leren

geplaatst in: verhalen | 5

Bij mij op het werk komt er altijd een vader met zijn zoon,nou denk je dat komt toch vaker voor dat klopt alleen deze jongen zit in een rolstoel en hij kan niet praten. Ik ken hun al heel lang en het enige wat deze jongen ken is rrrrrrrrr zeggen of met zijn vinger over zijn lippen gaan en brrr geluiden maken. Vroeger achter de kassa begroette ik hem zo en dan zag je een glimlach op zijn gezicht verschijnen,maar nu ik op de broodafdeling sta ga ik voor hem zingen en dan gaat hij klappen in zijn handen. Vandaar dat ik zocht naar een boek met wat liedjes want ik ken er maar een paar.

Zagen,zagen ,wiedewiedewagen. Hoedje van papier. Poesje mauw. En daar houdt het echt op maar als ik twee keer het zelfde liedje zing dan schud hij met zijn hoofd dus ik ben vandaag bij een kringloopwinkel geweest in Alphen en toen zag dit boekje nu iedere dag maar wat liedjes instuderen en hopelijk vind hij het wat.

Af en toe doe ik een dansje erbij en dan lacht hij en kijkt zijn vader aan en de laatste keer vroeg zijn vader mag ik het filmen wat je aan het doen bent. Toen liet het filmpje zien aan mij en aan zijn zoon toen lachte hij tevreden en nu gebruiken ze mijn filmpje om hem bezig te houden thuis,toen ik het hoorde kreeg ik een brok in mijn keel.

Omdat aan het werk ben dan wilt hij mij niet vaak bezoeken omdat ik soms een half uur met hem bezig ben maar ik maak daar vaak tijd voor ook als ik hem na werktijd tegenkom vind hem zo bijzonder omdat hij mij herken als alleen rrrr roep…..

Mijn collega’s kijken zo naar mij als bezig ben en dan zeggen hij wordt er zo vrolijk van Esther lief dat je dat voor hem doet….. Het doe mij heel veel als ik zie dat het zo aan lachen is.

5 reacties

 1. Trudy

  Wat ben je toch een geweldige vrouw, jij kleurt die jongen zijn leven en zo ook dat van zijn vader, echt geweldig! en dat je dan ook helemaal liedjes instudeert, zo lief van je.

  • ellymay47

   Ja als hij elke keer hetzelfde liedje hoort dan schudden met zijn hoofd.
   Laatst zagen mijn bedrijfsleider en assistent ook dat ik het deed en zij gaven mij ook een complement erover.
   Maar toen ik hoorde dat mijn filmpje ook heel goed werkte maakte dat mijn dag ook goed

   • Trudy

    Fijn, dat ook je werk er zo over denkt, je bent een enorme aanwinst in dit leven voor veel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *