Marco geblesseerd

geplaatst in: verhalen | 3

De lieve schat werd vrijdagmorgen wakker met een hele blauwe plek op zijn bovenarm en hij had er best veel last van met slapen.

Dus ik heb de spullen in de auto gezet en daarna op de parkeerplaats ze in de bolderkar gedaan en de kar getrokken naar het veld,maar H&A waren ook vroeg dus we liepen samen op naar het veld. Onderweg vertelde H dat hij die kleine blauwe bloemetjes mooi vond ondanks het onkruid is maar beide wisten we niet hoe ze heette. Ook aan Marco en A gevraagd maar die wisten het ook niet.

Overblijvende ossentong

H hielp met de bolderkar omhoog duwen en tegenhouden bij de brug en dan wil ik een beetje stoer doen neem een andere weg en als ik uitzicht ben rennen maar een bolderkar over gras met hier en daar een kuil is verdomme moeilijk. Maar het ging erom dat ik eerder bij onze plek was dan die andere.

Ons ligplekje klaar gemaakt en lekker genieten dat is zo fijn op de Vlietland je kan met iedereen kletsen en je kan ook heerlijk met z’n tweeën zijn. Iedereen laat elkaar in hun waarde. Na een tijdje kwamen P&M ook eraan en die gingen ook vlakbij ons liggen. P moest eerst zijn luchtbed opblazen en die elektrische pomp maakt een geluid alsof hij aan het stofzuigen is. Ondertussen had Marco zijn saucijzenbroodje gegeten want de mijne had ik thuis opgegeten. Af en toe kwam het zonnetje achter een wolk vandaan dan was hij hevig aan het branden.

Ook op het veld wordt er veel gesproken over de corona en ook over Peter R de Vries. Je merkt wel dat het een ieder op z’n eigen manier bezig houd de besmettingscijfers. Nou gingen er gesprekken over hoe romantisch is de man,M en A krijgen geregeld een bos bloemen en ik antwoordde:”Marco heeft mij nog nooit bloemen gegeven”. Dan zijn de ogen meteen gericht op mijn schat en dan werd hij bestookt met vragen zoals:”waarom niet,leg eens uit”. Marco is een man die mij zo vaak verrast met andere dingen.

Werd 49ste verjaardag en zonder dat ik er erg in had kwam er visite en hij zorgde voor de taart. Op mijn 50 ste verjaardag zat ik in Bali waar ik altijd heen wilde met hem. Afgelopen Pasen kwamen Dennis,Tineke en Tinus langs om het met ons samen te vieren. En dan maakt mij zo’n bos bloemen echt niet uit want die verrassing blijven je hele leven bij en dat vind ik zo fijn aan Marco.

Op een gegeven moment zat er een meeuw vlakbij ons en H gooide een stukje koek richting hem en die meeuw ving hem zo mooi op recht in zijn snavel en dan gaat het heel naar binnen. Het ging zo snel dat ik er geen foto van kon maken.

Wel van een andere meeuw die een sneetje brood opat.Maar wat doet hij dat snel en de stukken gaan bijna heel naar binnen. Vandaag eten we makkelijk brood met beleg of toast met salade als het zo warm is dan is warm eten niet veel aan de orde bij ons.

Wij waren met A nog als enige over van ons clubje en wat hadden we serieuze gespreksstof. Liefde krijgen van mijn ouders,een vicieuze cirkel doorbreken,loslaten,liefde geven en ontvangen van je partner. A herkende veel uit mijn gesprek en daar had zij veel vragen over hoe ik ermee omgegaan ben. Voor haar best een emotioneel moment maar ze gaf aan dankbaar te zijn met ons luisterend oor. Meid het is net makkelijk om alles een plek te geven maar stap voor stap zal het jou ook lukken en ook jij zal gelukkig gaan worden.

Rond negen uur namen we afscheid zij stapte op haar fiets met een big smile en een tevreden en gezellige dag en wij gingen ook tevreden richting de auto.

Op het textielstrand waren nog zo veel ganzen had het even opgezocht wat voor soorten er waren Canadese ganzen en de nijlganzen daar nog naar eten aan het zoeken.

En verderop zat een visser in zijn tentje. Vaak later op de avond komen de vissers op het veld.

Snel alle spullen in de auto en naar huis. Alles uitpakken en opruimen nog wat tv kijken en mijn bed in morgen weer een dag.

Liefst Esther😘

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *